Crizantema, o planta decorativa cu versatilitate ridicat, afla cum sa o ingrijesti

Crizantema este cea mai cunoscuta si mai apreciata planta a toamnei. Aspectul placut, mirosul suav ce aminteste de natura virgina si culorile numeroase sunt poate atuurile  acesteia. Fata de alte plante care se preteaza pentru un anumit spatiu, fie inchis, fie deschis, crizantema decoreaza si transforma orice colt, gradina sau incapere. Este perfecta pentru coltul de verdeata din balcon, ofera culoare si personalitate zonei din fata foisorului de relaxare si aduce un plus de prospetime terasei urbane pe care o initiezi.

Totusi pentru a beneficia de rafinamentul si frumusetea acestei plante este important sa o ingrijesti corect. In randurile  urmatoare vei descoperi care sunt secretele unor crizanteme impecabile.

Transplantarea

Daca intentionezi sa plantezi crizantema in gradina, sarcina nu este complicata, operatiunile care asigura o planta sanatoasa si frumoasa sunt plantarea propriu-zisa si udarile periodice.

Daca doresti sa o folosesti pentru decorarea terasei sau a balconului lucrurile stau putin diferit. Conform specialistilor in horticultura, transplantarea crizantemei trebuie sa se faca cat mai rapid in vas din teracota, ce trebuie sa fie  mai mare decat cel existent. Pentru ca plantei sa ii mearga bine se recomanda folosirea unui substrat de pietris care asigura un drenaj mai bun.

Lumina

Crizantemele iubesc soarele, de aceea este important sa le plantezi in locuri luminoase. Fie ca o plantezi in gradina, fie ca o asezi pe terasa, este important sa se gaseasca in bataia directa a soarelui.

Temperatura

Daca doresti sa te bucuri de florile delicate ale crizantemei pentru mai mult timp, este esential sa sti ca acestora le merge foarte bine la temperaturi mai mici de 20 de grade celsius. Temperaturile mai scazute prelungesc perioada de inflorire cu pana la 8-10 saptamani.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.