Cum alegi lungimea cizmelor de damă care să te avantajeze

Fiecare dintre noi este diferit, iar unicitatea ne ajută să ne exprimăm și să fim noi înșine. Gândirea, vestimentația și, chiar, încălțămintea aleasă spun o poveste despre noi, despre ceea ce ne place sau despre ceea ce ni se potrivește cel mai bine. Alegerea cizmelor pe care le purtăm, spre exemplu, are în vedere câteva caracteristici importante, începând de la vestimentație și până la tiparul corpului. Dacă te-ai decis să-ți cumperi cizme, iată care ar fi cea mai bună lungime a lor, astfel încât să îți pună cât mai bine în valoare trăsăturile dar și care să se potrivească stilului tău.

Cizme înalte, peste genunchi

Cizmele înalte sunt, deja, la modă cam în toată lumea, fiindcă emană personalitate prin toți porii. Le poți găsi pe kalapod, la prețuri, chiar, accesibile și într-o varietate de modele. Deosebit de îndrăznețe, ele se potrivesc aproape oricui, deoarece, în combinație cu vestimentația aleasă, contribuie la iluzia alungirii picioarelor.

Astfel, dacă ai picioarele mai groase, vei vedea că aceste cizme le vor face să pară mai subțiri și mai feminine, lucru care îți va spori încrederea în tine. Dacă cizmele au și tocuri înalte, efectul este garantat, fiindcă tocul va crea iluzia de alungire, iar supraînălțarea peste genunchi va ajuta, de asemenea, la efectul de continuitate. Poți folosi cizme din piele, din piele întoarsă sau, chiar, din catifea, și vei vedea cât de inedite vor fi aparițiile tale cu așa încălțări.

Cizme la nivelul genunchilor

Aceste tipuri de cizme sunt cele mai comune, iar modelele sunt foarte variate. Putem vorbi despre cizme elegante, mulate pe picior, care urmează traseul firesc al piciorului, dar care se termină în zona superioară a gambei. Cu toc sau fără toc, aceste cizme oferă, de asemenea, impresia picioarelor mai lungi, putând fi purtate la fuste scurte sau medii, la jeanși, colanți sau rochii. În general, cizmele elegante se potrivesc foarte bine și la paltoane, geci, trenciuri sau diferite jachete. 

Dacă nu ai picioarele subțiri, evită cizme până la genunchi fără toc, deoarece, în funcție de culorile alese ale materialelor, poți obține un efect invers. Spre exemplu, cizmele albe, fără toc, cu o pereche de colanți negri, vor crea iluzia de micșorare a corpului tocmai din cauza faptului că nu va exista și o continuitate din punct de vedere al culorii. 

Cizme de tip ciocată sau cizmele medii

Cizmele de acest gen nu necesită o formă atletică a piciorului, deoarece, în general, ele au baza îngustă, însă, sunt ușor evazate pe gambă. Poți, însă, să folosești anumite artificii pentru a purta cizmele medii: dresuri foarte subțiri, dacă le iei cu fustă, sau să bagi jeanșii mulați în cizme, pentru un ușor efect cowboy.

Cizmele de acest tip se așază foarte frumos în aproape orice combinație și oferă o imagine spectaculoasă a picioarelor, tocmai pentru că nu urmează îndeaproape liniile picioarelor. Orice ținută devine mai sexi dacă folosești aceste „ciocate“, indiferent dacă sunt formate cu pantaloni scurți, fuste sau rochii. Poți purta cizmele medii chiar și în timpul verii, fiindcă există modele special create pentru anotimpul călduros, care permit picioarelor să respire. De regulă, acestea sunt perforate, permițând aerisirea picioarelor. 

Fiecare tip de cizme are un farmec aparte și e nevoie să îți cunoști foarte bine preferințele, pentru a putea alege modelul care ți se potrivește. În plus, va trebui să privești puțin aspectul și outside the box, pentru a vedea cum te pune în valoare fiecare tip de cizme și cum îți complimentează acestea ținuta, postura și corpul.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.