Cum devenim rezilienți în fața provocărilor?

,,Reziliența reprezintă o constelație de caracteristici personale care protejează indivizii de efectele potențial negative ale stresorilor.” (Ivan Robertson)

Atunci când ne contruntăm cu noi provocări este important să adoptăm o setare mentala optimistă care  promovează reziliența emoțională și abilitatea de a ne adapta cu succes.

Această abordare ajută la adoptarea unor strategii eficiente de coping la situații de viață stresante. Studiile efectuate în acest domeniu arată că o perspectivă optimistă are un efect de atenuare a impactului pe care îl au factorii stresori prin îmbunătățirea mecanismelor adaptative, cum ar fi: coping-ul prin rezolvarea de probleme, reglarea emoțională, stilul de viață sănătos și flexibilitatea. Există o strânsă asociere între optimism și o toleranță mai crescută la durere, în cazul pacienților cu diagnostic de cancer.

Recomandările specialiștilor:

Fii optimist: optimismul învățat este o abilitate inter-conectată cu motivația. Oamenii optimiști se implică în eforturi constructive.
Practică zilnic compasiunea față de ceilalți. Aceasta, nu este doar o atitudine morală și un gest de bunăvoință, ci beneficiile sale se extind atât către beneficiar, cât și spre sursă. Dalai Lama susține că: ,,Dacă vrei ca ceilalți să fie fericiți. Dacă vrei să fii fericit, oferă compasiunea ta.” Compasiunea este un elixir care promovează: recunoștința și starea de…

Continuarea Aici

You might also like