Cum facem economie de bani fără să renunțăm la plăcerile de zi cu zi

Cu toții ne dorim să avem cât mai mulți bani. Dar în ziua de azi este greu să punem ban pe ban mai ales că, pentru a face economie trebuie să renunțăm la plăcerile personale. Privește ce metode poți încerca pentru a economisi bani fără să fie nevoie să dai cu piciorul micilor plăceri.

În zilele noastre, bugetul trebuie să fie fixat și numărat în fiecare lună. Vorbim despre modul în care putem să rămânem la final de lună cu bani în buzunar dupa ce ne-am făcut toate poftele. Este vorba despre metode istețe ce trebuie urmate pentru a mări numărul din contul tău de economii. Numai așa vei reuși să pui bani deoparte.

Metode de a economisi

  1. Metoda 20/80

Aceasă metodă implică economisirea a 20% din salariul dvs. Plătiți-vă în primul rând toate datoriile și împrumuturile bancare. După acest pas, împărțiți-vă salariul. 20% din acesta puneți-l deoparte iar restul de 80% îl puteți cheltui în orice fel vă doriți.

De reținut este că de partea de 20% nu vă puteți atinge sub nici o formă. Dacă totuși 20% este prea mult, începeți cu 10% sau 5%.

  1. Metoda 60/10/10/10/10

Această metodă funcționează prin a opri 60% din salariu pe cheltuielile principale adică: alimente, utilități, transport și haine, 10% se vor duce pentru pensionare, 10% pentru cheltuielile rare precum repararea mașinii sau vizita la medic, 10% pentru cheltuielile pe termen lung( achiziționarea unei mașini sau renovarea casei), 10% pentru divertisment.

  1. Metoda 50/50

De data aceasta, metoda 50/50 presupune ca 50% din salariu să îi cheltui pe nevoie de zi cu zi, iar 50% să depui la bancă. După ce prima parte din bani s-a terminat, dă o fugă până la bancomat și scoate ori de câte ori ai nevoie de bani.

  1. Metoda 10%

Această metodă presupune să puneți deoparte în fiecare lună 10% din salariu. În acest fel, bugetul dumneavoastră sau calitatea vieții nu vor avea de suferit vreodată. Dacă ți se pare că 10% este o sumă pe care o economisiți cu ușurință, puteți încerca să puneți deoparte 15% sau 20%.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.