Cum iti alegi un costum de baie?

Se apropie perioada în care ne pregătim pentru concediile la mare! Iar achiziția unui costum nou de baie este o prioritate acum! Și ce poate fi mai plăcut decât să știi că mergi la cumpărături și că, în plus, vei aduce acasă un item vestimentar pe care îl vei purta în cele mai frumoase clipe din viața ta?
Dacă shoppingul e pasiunea noastră, cumpărăturile de costume de baie se află în vârful acestei piramide. Pentru că așteptarea e de multe ori mai dulce chiar decât experiența în sine, e de înțeles de ce ne simțim atât de bine când cumpărăm costume de baie.

Cumperi aceeași măsură la sutien și la slip. Foarte puține dintre noi ne bucurăm de conformația ideală când vine vorba despre costumele de baie. Practic, numai siluetele tip clepsidră și cele atletice, drepte, se califică în general pentru aceeași măsură la sutien și la slip. Pentru noi, restul, muritoarele de rând, e necesar să achiziționăm două mărimi diferite, acesta fiind și motivul pentru care producătorii vând separat articolele pentru costume de baie.

Dacă achiziționezi întotdeauna costumele de baie în funcție de tendințe sau de ce îți face cu ochiul, e posibil să ai de suferit când te uiți în oglindă. Ca fiecare item din garderoba ta, și costumele de baie ar trebui achiziționate ținând mai întâi cont de forma siluetei tale și abia apoi de modă. Dacă, precum mai sus, femeile cu siluete tip clepsidră pot alege orice, în cazul celor cu altă formă a corpului lucrurile stau diferit. Dacă ai corpul în formă de măr, optează pentru un sutien cu susținere și un slip cu talie înaltă, iar dacă silueta este tip pară, cumpără un sutien cu volane sau cu aplicații care să mărească vizual zona bustului.

Un costum de baie bun poate să te țină și câțiva ani. Și în condițiile în care suntem sfătuite să consumăm cât mai puțin, să investești într-un item de calitate e cea mai inteligentă decizie.

Dacă îl cumperi numai pentru înot, asigură-te că materialele sunt de cea mai bună calitate și că mențin căldura corpului atunci când te miști în apă. Dacă nu îți place să intri în apă sau vrei un costum pentru un pool party, poți opta și pentru modele cu multe decupaje sau cu inserții de voal și dantelă, mai ales că sunt „pe val”.

Află că sunt o mulțime de boli pe care le poți lua când probezi costumele de baie din magazine: dermatita de contact, păduchii, scabia, infecție cu norovirus sau MRSA (stafilococ auriu meticilino-rezistent). Însă cea mai răspândită afecțiune contagioasă în cazul probării costumelor de baie este candidoza. O mulțime de tipuri de fungi și de bacterii pot coexista pe slipul costumelor de baie, chiar și când acestea sunt protejate de acea folie adezivă de plastic. Așa că fii prevăzătoare!

sursa divahair.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.