Cum ne afectează sucurile silueta

Mihaela Bilic, medic nutriționist, își declară dorința de a ne avertiza cu privire la pericolele ce ne pândesc în sucurile pe care le consumăm adesea.

Dacă cumva vă aflați în situația de a alege între o prăjitură și un pahar cu suc, nu ezitați și alegeți prăjitura! Chiar dacă ambele au același număr de calorii, sucurile nu ne mulțumesc pofta de dulce.

„Nu consumaţi caloriile în formă lichidă” este recomandarea esenţială când vorbim de siluetă. Apa cu mult zahăr (aşa cum avem în băuturile răcoritoare) şi apa cu multă fructoză (aşa cum avem în sucurile naturale) nu fac decât să încarce ficatul cu „materie primă”din care se produce uşor grăsime de depozit-şi nu oriunde, ci pe burtă/abdomen.

Dar înapoi la gust, acolo unde silueta şi saţietatea sunt sabotate din plin. Ei bine, nici satisfacţia gustativă nu e pe măsura aportului energetic, dacă ne gândim ce puţin ne bucurăm de aroma celor 7 linguriţe de zahăr dintr-un pahar de suc. Dacă am consuma zahărul echivalent sub formă de prăjitură sau ciocolată, simţurile noastre ne-ar mulţumi!”, a declarat medicul nutriţionist într-o postare pe Facebook.

Chiar dacă vă alegeți anumite băuturi răcoritoare care nu par a fi foarte dulci, fie ele carbogazoase sau naturale, ambele au aceeași cantitate de zahăr.

„Atunci cum se face că nu percepem gustul intens dulce al unui pahar de suc? Răspunsul e năucitor de banal: zeama de lămâie, concentratul de fructe, sarea şi dioxidul de carbon „ascund” zahărul. Mai simplu spus, tot ce e acrişor şi/sau acidulat taie din dulceaţă. Şi ca răul să fie şi mai rău, temperatura poate „sabota” şi ea percepţia: cu cât un lichid e mai rece, cu atât PARE mai puţin dulce. Atunci să nu ne mai mirăm că toate sucurile sunt servite reci, la temperatura camerei ar fi leşinat de neapetisante.

Data viitoare când veţi simţi nevoia să vă răcoriţi şi să vă hidrataţi cu un pahar de suc, întrebaţi-vă pragmatic: n-aţi prefera un pahar de apă şi o mică prăjitură? Nu de alta, dar „bugetul” caloric e similar, însă plăcerea şi satisfacţia sunt incomparabile”, a mai explicat aceasta.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like