Cum preparăm cea mai bună rețetă de vișinată

Vișinata, acea băutură pe care o cunoaștem și o iubim dintotdeauna, mai ales la petreceri, se poate prepara foarte simplu acasă. Aceasta are o savoare deosebită atunci când este preparată acasă, comparativ cu cele din comerț.

Trebuie doar să respectați câțiva pași simpli pentru a-i da savoare acestei băuturi. În plus, vișinata este doar acea băutură spirtoasă care niciodată nu lipsește de pe mesele românilor, la orice fel de sărbătoare, așa că trebuie să o aveți în casă.

Vișinata este perfectă ca aperitiv, dar și la desert, deoarece este foarte dulce și aromată. Singurul secret este utilizarea unui alcool dublu rafinat de o calitate superioară. Vodka se poate numără printre tipurile de alcool admise. În schimb, timpul de macerare va fi cel care ne va pune pe jar, căci durează și 10 săptămâni până ce este gata.

De ce ingrediente vom avea nevoie pentru vișinată:

– 3 kilograme de visine
– 1,2 kilograme de zahar
– 600 mililitri alcool dublu rafinat (87 / 96 grade)

Cum preparăm vișinata

Vișinele se spală cu tot cu sâmburi și se pun într-o damigeană alături de zahăr. Rețineți că fructele și zahărul trebuie așezate în straturi. Gura recipientului se va acoperi cu tifon legat cu sfoară. În acest fel, vișinele vor putea primi aer, fără să permită intrarea insectelor.

Fructele se vor lăsa la macerat timp de 10 zile, la soare. Ideea este să le lăsați până ce zahărul s-a topit complet iar vișinele și-au putut lăsa zeama. Mai apoi, se va adăuga alcoolul peste fructe iar damigeana se va acoperi cu un dop din plută.

Alcoolul se va lăsa la macerat cel puțin 8 săptămâni. Cel mai bine este ca vișinata să fie lăsată 3 luni de zile. După care vom strecura vișinata prin tifon și o vom pune la sticle. Nu utilizați recipiente din plastic!

Alcoolul nu se adaugă înainte, când preparați vișinata, deoarece toată băutura va fi compromisă. Fructele trebuie să își lase zeama și să se amestece cu zahărul topit.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.