Cum să ai grijă de părul vopsit

Părul după vopsire are un aspect incomparabil cu orice altceva. Însă cu toate știm că după câteva spălări, părul nu mai are aceeași strălucire, se degradează iar culoarea devine fadă. Dacă îți dorești ca părul tău să aibă un aspect perfect după vopsire pentru cât mai mult timp, este suficient să urmezi următorii pași de îngrijire.

1. Spală părul mai rar

Chiar dacă părul tău este unul gras, nu te spăla pe cap zilnic. În mod clar, șamponând părul mai des, culoarea se va pierde. Ideal este să îți speli părul de 2-3 ori pe săptămână maxim. Folosește apă călduță la spălare și apă puțin mai rece la clătire. După ce îl vei usca, părul va avea mult mai multă strălucire. Și întotdeauna folosește un șampon special pentru părul vopsit. Pentru a scăpa de excesul de sebum în cazul unui păr gras, folosește la nevoie un șampon uscat și vei aduce un plus de prospețime.

2. Fără sulfați în produsele pentru păr!

Așa cum am menționat mai sus, pentru a-ți spăla părul alege un șampon special pentru părul vopsit care să fie de calitate. Acesta îți va menține culoarea pentru o perioadă lungă și îți va proteja părul de la degradare. În cazul în care părul tău este blond, acesta poate să obțină cu timpul o nuanță gălbuie. Pentru părul blond, alege un șampon care neutralizează tonurile de galben și de auriu. Pentru a avea întotdeauna un păr hidratat, mai ales în cazul unui păr vopsit folosește după șamponare un balsam de păr. Acesta trebuie aplicat pe lungimea firului de păr până la vârfuri. Nu cumpăra produse ce conțin sulfați și nici produse la întâmplare. Alege ceva de calitate care să nu îți degradeze părul și să îl agreseze.

3. Fără produse de coafat

Uscătorul, ondulatorul sau placa de păr ar trebui evitate pe cât posibil. Căldura foarte mare pe care aceste produse le emană îți vor degrada imediat părul, iar culoarea ta va fi afectată. Dacă ești nevoită uneori să le folosești totuși, utilizează un spray pentru protecția termică a părului. Te va proteja de temperaturile înalte, îți va conferi volum dar și strălucire.

4. Încearcă măștile naturale

Ceaiul de mușețel pentru părul blond, morcovul ras și merișoarele pentru roșcate, iar cacaua pentru brunete. Acestea sunt ingredientele de bază ale unei măști în funcție de culoarea părului. Pe lângă acestea, adaugă miere, iaurt, ulei de cocos și oțet de mere pentru a-i conferi părului hidratare, strălucire, rezistență și o culoare durabilă.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.