Cum să amplasezi patul din dormitor după principiile Feng Shui

Patul este cea mai importantă componentă a dormitorului. Poziționarea lui după principiile Feng Shui este esențială atât pentru o odihnă bună și, implicit, pentru menținerea stării de sănătate, cât și pentru bunăstare și prosperitate.

Indiferent de locul în care este pus patul, ar trebui să vezi fereastra și ușa de la dormitor din pat. De asemenea, ar trebui ca soarele să “atingă” patul, la apus, pentru a absorbi energia naturii și a putea avea un somn odihnitor. Patul ar trebui să fie paralel sau perpendicular pe peretele dormitorului, pentru a evita sentimentul de instabilitate. De asemenea, patul n-ar trebui amplasat în fața aparatului de aer condiționat. Aerul condiționat amplasat în fața patului nu este de bun augur și influențează fertilitate.

Patul n-ar trebui să fie direct față în față cu ușa dormitorului. Un pat în care vei sta cu picioarele înainte spre ușă este asemuită cu poziția mortului și este de rău augur în tradiția feng shui. În această poziție, poți resimți dureri de cap, din cauza sentimentului subconștient de insecuritate atunci când dormi. În timpul nopții pierzi energie și te poți simți din ce în ce mai slăbit.

Dacă ai patul într-un astfel de aliniament, este indicat fie să schimbi poziția patului, fie să blochezi energia prin ampalsarea unei tăblii la picioare sau a unui paravan care să mascheze ușa.

Nu pune patul pe peretele comun cu baia sau față în față cu ușa de la baie. Potrivit teoriei Feng Shui, baia aparține elementului Apă și este element Yin (principiul negativ/pasiv/feminin al naturii), iar aplasarea patului dormitorului în acest fel poate cauza tulburări în zona rinichilor, dureri de spate, rheumatism, dureri de cap.

sursa ele.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.