Cum să câştigi bani pe internet lucrând de acasă

Work from home a devenit o realitate pentru mulți tineri. Avantajele lucratului de acasă sunt incontestabile: nu mai pierzi timp prețios în mijloacele de transport în comun, scapi de nervii care te macină când aștepți cu mașina proprie la semafor, te afli într-un mediu cald și intim și, nu în ultimul rând, economisești și îți poți stabili, în majoritatea cazurilor, propriul program.

Azi vorbim despre avantajele și dezavantajele lucratului de acasă, factori care să te ajute să iei o decizie în deplină cunoștință de cauză. De asemenea, îți facem și cea mai bună recomandare în domeniu: unde câștigi cei mai mulți bani pe internet lucrând de acasă!

Multe locuri de muncă facilitează azi o opțiune nouă, aceea de a lucra de acasă. Desigur, mai există și persoanele care muncesc în regim de freelancing, ceea ce înseamnă că nu mai depind de un șef, se întrețin singure, își plătesc taxele și își stabilesc propriul program. Sunt realități ale perioadei contemporane pe care poate mamele și bunicile noastre nu le-au avut la dispoziție, dar care devin azi tot mai frecvente.

Avantaje:
-Renunți la timpii morți. Știi cum se spune: timpul e cea mai prețioasă resursă! Atunci când ai un job clasic, ce presupune deplasarea la un anumit loc de muncă, există o durată de timp pe care o pierzi în drum spre destinație. Poate fi vorba de câteva minute, dacă ești norocoasă, sau de câteva ore. Atunci când lucrezi de acasă, acest interval – în care, de cele mai multe ori, stai pe telefon sau, în cel mai bun caz, citești – dispare. Nu mai trebuie să ajungi nicăieri, pentru că ești deja acasă și la muncă, în același timp.

-Economisești. Fie că e vorba despre banii cheltuiți pe mijloacele de transport în comun, pe masa de prânz sau pe cadourile pentru colegi, știi că aduni o sumă importantă în pușculiță. Nu mai ești obligată să îți faci abonament la metrou sau la tramvai și îți poți găti acasă, scăpând astfel de prețurile piperate de la restaurantul preferat.

-Ai un program flexibil. Majoritatea locurilor de muncă ce presupun opțiunea de work from home te lasă să îți stabilești singură programul. Chiar și atunci când ești obligată să stai în fața calculatorului într-un anumit interval, tot te mai poți achita de câteva comisioane în timpul pauzei de prânz, când ți-e mai ușor să dai o fugă până la bancă sau să pui niște haine la spălat.

-Salvezi mediul. În cazul în care te simți vreodată egoistă că muncești de acasă, află că specialiștii consideră că aceasta poate fi una dintre cele mai bune căi de a salva lumea în care trăim. Dacă nu mai apelezi la transport, reduci emisiile de carbon, iar faptul că îți gătești de acasă previne risipa (firește, în cazul în care nu arunci mâncarea). Chiar dacă vei ieși după program, e puțin probabil să o faci zilnic și poți folosi bicicleta sau poți merge pe jos, profitând de faptul că nu mai ai presiunea de a ajunge la muncă, care te apasă precum o sabie a lui Damocles.

-Ești mai productivă. E adevărat că acest punct pro depinde în mare măsură de personalitatea ta. Atunci când nu mai există întreruperi sâcâitoare din partea colegilor, când dispare presiunea unui program fix sau când depinzi numai de tine, sunt șanse imense să descoperi că te achiți de sarcinile tale mult mai repede și mai eficace decât la birou.

-Poți lenevi mai mult în pat dimineața. Sincere să fim, acesta ar fi trebuit să fie primul avantaj al lucratului de acasă. Simpla idee că putem să mai dormim o oră, timp pierdut altfel în aglomerația spre muncă, sau că putem face jogging în parc ori meditație în fața unei căni de cafea e i-re-zis-ti-bi-lă!

Dezavantaje:
-Ești mai puțin productivă. Există, firește, și o categorie de persoane care, lipsite de amenințarea unui șef care să le controleze direct, pierd vremea și ajung, în mod ironic, să lucreze mai mult atunci când sunt acasă. Soluția? Restrânge reprizele de Insta și de Facebook, ca și cum superiorul tău te-ar privi nervos de pe umărul stâng, și nu petrece mai mult timp în pauză decât ai face-o la muncă.

-Nu mai ai grijă de tine. Dacă atunci când lucrai la sediul angajatorului te plângeai că te-ai săturat să te trezești mai devreme ca să te pui la punct, acum e posibil să îți fie dor de fondul de ten și de sacoul tău preferat. Soluția? Cine spune că nu te mai poți dichisi dacă lucrezi de acasă? E chiar indicat să o faci, pentru că îți va spori cheful de muncă.

-Pierzi contactul cu colegii. Aici intervine poate singurul dezavantaj insurmontabil al work frome home. Oricâte promisiuni v-ați face, e dificil să mai rămâi apropiată de colegi atunci când nu vă mai vedeți zilnic. Însă suntem sigure că ai propriii prieteni pe care îi vei putea frecventa acum mai des!

sursa divahair.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.