Cum sa dezinfectezi prosoapele

Dezinfectarea prosoapelor este un pas esential pentru tine si pentru ceilalti membrii ai familiei. Acest lucru este absolut necesar chiar si atunci cand fiecare persoana are propriul sau prosop.
Iata cum poti dezinfecta prosoapele in numai cativa pasi.

In primul rand, pentru a evita aparitia semnelor de mucegai si pentru a impiedica dezvoltarea microbilor, atarna prosoapele la uscat imediat dupa utilizare. Este adevarat ca esti tentata sa le pui rapid in cosul cu rufe, insa in acest fel nu faci decat sa imprastii bacteriile si peste celelelalte haine.

Incearca sa speli prosoapele cat mai rapid dupa utilizare. In acest fel reduci riscul de inmultire a bacteriilor.

De asemenea, este indicat sa pui prosoapele la uscat imediat la uscat pentru a evita ca ele sa stea la intuneric, caldura si umiditate (factori propice pentru dezvoltarea bacteriilor)

Dezinfectarea propriu-zisa

1. Atunci cand pornesti masina de spalat adauga o cana de otet in cuva, imediat dupa adaugarea rufelor. Otetul este un dezinfectant natural pe care te poti baza orican. Nu iti fie teama ca prosoapele vor mirosi a otet – mirosul se va evapora pe masura ce prosoapele se vor usca.

2. Seteaza temperatura apei la nivelul cel mai ridicat. Cu cat apa este mai fierbinte, cu atat microbii vor fi distrusi mai repede.

3. In cuva pentru detergent sau balsam adauga o lingura de bicarbonat de sodiu si 5 picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt. Bicarbonatul indeparteaza mirosurile nelacute, in timp ce eucaliptul dezinfecteaza si improspateaza tesaturile.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.