Cum să identifici singură tipul tău de ten

Dacă observi că pielea ta și-a schimbat aspectul cel mai simplu mod prin care poți să identifici singură tipul tău de ten este să fii atentă la semnele vizibile. Cel mai bine este să îți cureți bine tenul folosind un gel blând și apoi să ștergi pielea prin tapotare. Lasă să treacă 60 de minute și apoi privește-ți tenul. Simți că pielea „te ține” când zâmbești? Atunci probabil ai tenul uscat.

Nasul și fruntea străluesc în timp ce obrajii sunt mai uscați? Ai un ten mixt. Ai și obrajii strălucitori? Asta înseamnă că este posibil să ai un ten gras. Dacă ai o strălucire ușoară, iar pielea se simte foarte plăcut, atunci ai un ten normal. Este bine de știut că tipul tău de ten se va schimba de-a lungul timpului, acesta fiind influențat de o mulțime de factori: sarcină, menopauză, schimbările climatice, însă principala cauza este dereglarea hormonală.

Dacă observi că pielea ta este uscată și se exfoliază ușor tot timpul anului, înseamnă ai nevoie de mai multă hidratare. Dacă ai pielea sensibilă, încearcă să eviți produsele care conțin parfum. Este foarte important să fii atentă, deoarece acestea conțin de regulă și alcool, sulfați și parabeni care pot irita pielea sensibilă. Încearcă să folosești ingrediente mai bune, precum aloe vera și antioxidanți care ajută la hidratarea pielii și luptă împotriva agresorilor externi. Este important să ai grijă atunci când alegi produse de curățare, este important să elimini excesul de sebum, impuritățile, machiajul, însă nu trebuie să fii foarte agresivă și, este indicat să te ferești de machiajul excesiv. Produsele care conțin acid hialuronic poate fi cele mai bune pentru tenul mixt, deoarece sunt hidratante, dar formează și o barieră de protejare.

Sursa Elle.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.