Cum să înveți repede și bine pentru sesiune?

Cine nu are parte de stres în perioada de sesiune? Timpul este scurt iar informațile sunt multe.

Așa că există câteva metode pentru a putea acumula informațile necesare cât mai ușor și eficient.

Ce trucuri funcționează cel mai bine?

În primul rând, atitudinea pozitivă. Trebuie să tratăm totul cu calm și optimism pentru că nimic nu este atât de rău cum pare.

Cardurile, notițele sau post-it-urile îți testează atât abilitatea de a recunoaște informatile importante, cât și abilitatea de a le reține. Același efect îl au și înregistrările audio.

Organizarea si revizuirea notițelor este importanta înainte de a merge la culcare. Astfel, subconștientul lucrează cel mai bine pe timpul nopții iar a doua zi memoria va funcționa perfect.

Sintetizează-ți materia! Citește o dată toată materia și notează-ți ideile principale. E mult mai ușor dacă folosești și culori.

Încearcă să faci asocieri cât mai multe și șă explici unui prieten sau coleg ceea ce ai învățat chiar dacă încă nu stăpânești materia perfect.

Cercetătorii susțin că și mestecatul gumei în timp ce înveți te poate ajuta să reți mai ușor materia iar dacă repeți procesul în timpul examenului, îți vei aduce aminte imediat ceea ce ai citit.

Ce să nu faci?

Încearcă să nu te aglomerezi prea mult în ultimele zile, dar nici nu începe prea devreme, pentru că riști să fi supericial și să uiți totul până la examen.

Cel mai important, oricât de presat de timp ai fi, când simți nevoia fă pauze și deconectează-te total altfel nu vei reține nimic și riști să înveți degeaba.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.