Cum sa ne protejam de coronavirus

Principala protectie o reprezinta igiena normala din fiecare zi. In plus, este foarte important sa iti dezvolti imunitatea avand un stil de viata sanatos. De aceea este recomandat sa mananci multe fructe, sa mananci mancaruri sanatoase care te ajuta sa iti intaresti corect sistemul imunitar.

Coronavirus se raspandeste rapid in toata lumea, iar de cateva zile si in Romania au inceput sa apara posibile cazuri de persoane infectate cu acest virus. Ca si alte virusuri puternice, coronavirus se poate transmite prin contact la nivelul suprafetelor, prin saliva, ceea ce se elimina in momentul tusei si ajunge pe fata, gura, nas sau ochi.

Atunci cand cineva infectat tuseste si sar picaturi de saliva pe o suprafata, cel care pune mana si o duce pe urma pe fata, gura sau ochi, poate fi infectat. De aceea este foarte importanta igiena si atentia sporita la persoanele cu care intri in contact.

Cum te protejezi eficient?

Spala-te pe maini

Este foarte important sa te speli pe maini si sa le dezinfectezi corect. Aceasta actiune poate preveni eficient infectia. Apa si sapunul, sau orice alt dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60% ajuta la uciderea bateriilor.

Nu atinge ochii, nasul sau gura

Virusul poate lua contact cu corpul tau si te poate infecta prin ochi, nas sau gura, asa ca evita sa iti atingi fata daca nu te-ai dezinfectat pe maini dupa ce ai iesit in spatii publice. Mainile sunt cele mai expuse la contactul cu lucruri pe care cei infectati le-au atins, asa ca fii atent…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.