Cum să previi încurcarea părului

Filmele și reclamele de la televizor pot fi puțin confuze. Acestea arată femei cu părul foarte lung ce se bucură de vântul puternic fără a-și face griji că acesta se va încurca și descurcarea lui va dura foarte mult, ba chiar va duce și la fire de păr ce se vor rupe.

Vârfurile tale mereu se lipesc? Pare că uneori este imposibil să îți descurci părul? Ai rupt multe perii încercând să ai un păr fin și descurcat? Atunci ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a te ajuta să previi acest lucru.

De ce se încurcă părul foarte tare?
Nu este hidratat
Atunci când părul tău suferă din cauză că nu este hidratat, iar acest lucru poate tensiona foarte tare firele de păr, straturile exterioare rupându-se într-un final. Rezultatul va fi un păr deteriorat și neîngrijit.

Dormi cu părul desfăcut
Dacă dormi fără să îți împletești părul sau să îl prinzi, dimineața îți va lua foarte mult să îți descurci părul. De asemenea, o altă mare greșeală este să adormi cu părul ud. După baie, acesta este cel mai fragil și se poate rupe foarte ușor.

Nu îl piepteni zilnic
Aduci o amenințare majoră asupra sănătății părului tău dacă alegi să nu îl piepteni zilnic. Într-un final, în podoaba capilară se vor crea noduri și rezidurile de sebum rămase vor sfărâma sănătatea părului tău.

Nu îți tai vârfurile
Dacă aștepți o lungă perioadă de vreme pentru a-ți tăia vârfurile, părul tău va începe să se rupă și nu va fi reparat așa ușor. Acesta va rămâne uscat și va forma noduri, dând aspectul unui păr neîngrijit.

Cuticule deteriorate
Dacă folosești constant placa de păr sau alte produse ce îl expun la o căldură foarte mare, straturile exterioare se vor rupe datorită nodurilor, lăsând stratul interior (cortex) expus și neprotejat.

Ce poți face pentru a evita încurcarea părului

Folosește balsam
Șamponul nu este de ajuns pentru a-ți păstra părul fin. Folosește mereu un balsam hidratant ce te va ajuta să îți piepteni părul foarte ușor după baie. Lasă produsul să acționeze câteva minute înainte de a clăti podoaba capilară și vei avea un păr fin și mătăsos.

Folosește un pieptăn cu dinți rari
Periile nu sunt de ajuns pentru a-ți descurca părul, ba chiar îl pot deteriora. Folosește un pieptăn cu dinți rari pentru a descurca nodurile fără a stresa părul prea tare. Trebuie mereu să începi să îl descurci de la vârfuri către scalp.

Folosește produse pentru descurcare
Produsele ca și maștile de păr, serumuri sau chiar vechiul balsam pot preveni încurcarea părului pentru totdeauna. Dacă un nod mult prea mare îți face probleme, aplică puțin din produs peste și pe lângă el. Masează șuvițele și încearcă să descurci părul ușor. Este posibil să ai nevoie și de degete pentru a scăpa de nod.

Aplică măști de păr
O mască aplicată o dată pe săptămână poate îmbunătăți textura părului tău. Aceasta hidratează vârfurile uscate și netezește părul, lăsându-l mătăsos. Unele dintre ingredientele ce te pot ajuta sunt: iaurt, miere și ulei de migdale. Amestecă aceste ingrediente și aplică pasta formată pe părul tău, lăsând-o să acționeze 20 de minute. Vei vedea o diferență foarte mare asupra părului tău după câteva săptămâni.

Dar ce faci atunci când părul tău este deja încurcat?
1. Folosește-te mereu de degete atunci când încerci să îți descurci părul. Acest lucru poate face descurcarea cu un pieptăn mai ușor de suportat, căci nodurile vor deveni mai mici.
2. Secționează părul înainte de a-l descurca.
3. Taie-ți vârfurile odată la 3 luni.
4. Nu folosi peria atunci când părul este ud, în schimb îl poți descurca cu degetele.
5. Evită să folosești produse ce lasă reziduri în părul tău.
6. Folosește un balsam ce poate fi folosit după ce ți-ai spălat părul.
7. Folosește măști naturale pentru păr, făcute în casă cu ingrediente ca și iaurtul și mierea.
8. Poartă o pălărie sau o eșarfă atunci când afară vremea este rea pentru a te proteja de vânt și soare.
9. Utilizează ulei pe păr înainte de a-l spăla.

Dacă folosești prea mult spray de păr, fixativ sau gel poți cauza încurcarea părului. Folosește ulei pentru a descurca părul și pentru a-l readuce la strălucirea sa fără a-l stresa foarte tare cu peria.

Descurcarea părului ud
Atunci când părul tău este ud poți aplica un serum ce te va ajuta să îl descurci și îl va face mătăsos.
Descurcarea părului poate fi foarte dureroasă, însă poți scăpa de asta dacă folosești aceste trucuri.

sursa elle.ro

You might also like