Cum să scapi de depunerile de calcar

În foarte multe zone ale țării, prezența apei dure reprezintă o problemă extrem de serioasă. Acest lucru se datorează faptului că în apă există anumite săruri alcalino-pământoase, în mod deosebit calciu și magneziu, care sunt slab solubile și ajung să formeze calcar, respectiv un carbonat de sodiu. Este vorba despre un mineral natural, care se depune pe obiectele sanitare și instalații sau formează pete albe inestetice pe baterii, chiuvete, robinete ori veselă.

Mai mult sau mai puțin, depunerile de calcar sunt întâlnite în orice locuință. Pe lângă faptul că sunt vizibil deranjante, acestea pot crea disconfort prin obturarea conductelor și a traseelor de apă, apariția defecțiunilor la echipamentele din casă și reducerea duratei de viață a acestora, iritarea pielii, deteriorarea hainelor ori creșterea consumului de electricitate. În cazul în care te confrunți cu astfel de probleme, iată câteva soluții prin care poți scăpa de acumulările de calcar:

Folosește dispozitive electronice anticalcar

Sărurile de calciu și magneziu se depun treptat pe instalații, conducte sau alte obiecte, formând depunerile de calcar. Un dispozitiv…

Citeste continuarea Aici

You might also like