Cum se luptă cu discriminarea față de trans-sexuali, autoarea romanelor Harry Potter, J.K Rowling

Autoarea romanelor Harry Potter, J.K Rowling, este una dintre persoanele care sprijină lumea trans-genderilor, inter-sexualilor și a altor persoane care se diferențiază de ceilalți oameni prin preferințele sexuale pe care le au. În această direcție, celebra autoare a dorit să pună la punct oamenii care critică și judecă și a vrut să își arate susținerea față de aceste persoane puse la zid.

„Pentru cei care nu stiu: in luna decembrie mi-am aratat, printr-o postare pe Twitter, sustinerea fata de Maya Forstater, o specialista in probleme de taxare care si-a pierdut locul de munca pentru niste asa-zise „postari trans-fobice” pe Twitter. Ea a mers in fata tribunalului si a cerut judecatorului sa decida daca parerea potrivit careia sexul este determinat biologic este protejata de lege. Judecatorul a hotarat ca nu este.

Interesul meu cu privire la trans-sexualitate exista cu vreo doi ani inainte sa apara problema cu Maya, timp in care am urmarit indeaproape dezbaterea despre conceptul de identitate de gen. Am intalnit oameni trans-sexuali, am citit diverse carti, bloguri si articole scrise de persoane trans, specialisti de gen, persoane inter-sexuale, psihologi, experti in salvgardare, asistenti sociali si medici si am urmarit numeroase discursuri online.

Pe de-o parte, interesul meu pentru aceasta problema a fost unul profesional, pentru ca scriu o serie de carti in centrul carora se afla infractiuni savarsite in zilele noastre, iar detectiva mea fictiva…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.