Cum se manifestă conjunctivita la copii și cum se poate trata

Conjunctivita la copii reprezintă inflamația conjunctivei, adică a țesutului ce acoperă partea albă a ochiului la exterior, dar și interiorul pleoapei, fiind cauzată în majoritatea cauzelor de un virus, dar poate apărea și din cauza unei infecții bacteriene, a unei substanțe iritante sau a unei alergii.

Conjunctivita la copii este foarte des întâlnită, iar conjunctivita infecțioasă este destul de contagioasă.

Cum se prezintă conjunctivita la copii

Conform medicilor, conjunctivita la copii se manifestă prin înroșirea unuia sau a ambilor ochi, prin înroșirea pleoapei sau inflamarea acesteia, care prinde un aspect pufos, lăcrimare involuntară, secreție albă, galbenă sau verzuie, care poate deveni ca o crustă pe timpul nopții. În plus, conjunctivita la copii poate fi caracterizată prin apariția senzației de nisip în ochi, disconfort foarte mare, dar și sensibilitate la lumină, toate acestea putând persista de la 2-3 zile până la câteva săptămâni.

Din ce motiv apare conjunctivita la copii

Conjunctivita la copii este de mai multe feluri. Aceasta poate fi infecțioasă atunci când este cauzată de un virus sau o bacterie și este contagioasă, putând apărea în urma contactului cu secreții oculare sau nazale ale unei persoane infectate sau prin atingerea de obiecte infectate.

Mai există și conjunctivita alergică, ce este cauzată de expunerea la un alergen și nu este contagioasă. Apare alături de alte simptome cum ar fi…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.