Cum se realizează recuperarea post accident vascular cerebral?

Stilul de viață nesănătos face ca numărul de cazuri de accidente vasculare cerebrale din România să crească alarmant de la un an la altul. Alături de acesta se găsesc și factorii de risc la care se supun cetățenii români, studiul „The Burden of Stroke in Europe” arătând faptul că aproximativ 32% dintre aceștia suferă de tensiune arterială ridicată, iar aproape 46% prezintă un nivel al colesterolului mare și aproape 30% dintre ei fumează în mod regulat.

Consecințele unui accident vascular cerebral sunt majore. La nivel mondial, acesta este responsabil de moartea a 5 milioane de oameni anual, alte 5 rămânând cu deficiențe neurologice permanente. Dintre deficiențe, frecvente sunt cele de limbaj, urmate de cele ale judecății, ale percepțiilor și ale memoriei.

Accident vascular cerebral – definiție și tipuri

Înainte de a vorbi despre recuperarea post AVC, este necesară o definire mai clară a acestei afecțiuni. Cunoscut și sub denumirea de apoplexie, accidentul vascular cerebral apare atunci când o arteră ce furnizează sânge la nivelul unei zone cerebrale se sparge sau este blocată de un cheag de sânge.

Aceste două cauze declanșatoare stau la baza delimitării accidentului vascular ischemic de cel hemoragic. AVC-ul ischemic apare atunci când un cheag sangvin blochează circulația sângelui, iar cel hemoragic atunci când este prezentă o sângerare în interiorul creierului sau în spațiul din jurul acestuia, provocată, de…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.