Cum tratăm celulita acasă

De ce vedetele apelează la o sumedenie de operaţii estetice?’ Pentru că cel mai mic defect este pus la microscop, iar persoană este desfiinţată dacă are cusur. Dacă ai avut norocul să te naşti cu toate calităţile, tot va există mereu un inamic care nu ţine cont de rang sau de naţionalitate – celulita. Şi să fim sincere, un corp ferm, fără urmă de celulita, eclipsează orice. Ciudat este că tratarea ei ne este atât de la îndemână încât parcă netratarea ei pare un refuz la frumuseţe.

Medicul estetician Adina Alberts întoarce pe toate părțile o problemă care macină multe minți de femei: cum tratăm celulita acasă

“Pacientele văd în noi nişte oameni care “sculptează” perfecţiunea. Dar ce ele nu ştiu e că noi le conturăm frumuseţea lor naturală, scoatem în evidenţă ceea ce ele numesc ‘corp ideal’, iar de cele mai multe ori le ajutăm să conştientizeze că de fapt “bagheta magică” se află în mâna lor. Celulita este o afecţiune care poate fi tratată la timp, eficient şi rapid, fără prea multe bătăi de cap. Dar că oricare afecţiune, dacă o neglijăm va necesită un tratament mai lung şi mai obositor. Comunica cu trupul tău şi ajută-l să-şi exprime frumuseţea, acordându-i mai multă atenţie. E timpul să fluieri startul unei curse spre frumuseţe!”, explică specialistul.

Celulita presupune, foarte adesea, coexistenţa mai multor “anomalii” la nivelul hipodermului (stratul al 3-lea al pielii, cel mai profund):

– celulele adipoase cresc în volum şi acumulează grăsimi suplimentare;

– sângele stagnează în periferia vasculară datorită acumulărilor suplimentare de grăsime şi presiunii pe vase; pereţii capilarelor devin extrem de permeabili determinând acumulări de lichide; apar edemele şi senzaţia de tensiune tegumentară ( pielea “stă să plesnească”);

– sistemul limfatic este ineficient în a elimina lichidele tisulare în exces;

– lipsa de oxigenare a ţesutului determina o creştere şi mai mare a acumulărilor de grăsimi în celulele adipoase, închizându-se astfel un cerc vicios greu de învins;

-lipsa oxigenării normale a ţesuturilor determina modificări şi la nivelul fibrelor de conexiune, modificând colagenul structural; acesta devine mai puţin elastic iar fibrele de conexiune se scurtează transformându-se în adevărate corzi fibroase care “trag “ de punctele lor de inserţie de la nivelul pielii şi respectiv al fasciei musculare profunde. Dispoziţia nodulară devine astfel din ce în ce mai evidenţă la suprafaţă pielii şi apare astfel aspectul caracteristic de “ coajă de portocală”.

Vestea bună este că celulita poate fi prevenită. În stadiile incipiente ea poate fi îndepărtată complet.

Cum tratăm celulita acasă?

Potrivit medicului estetician Adina Alberts, cele mai importante terapii pe care le găsiţi în clinicile de specialitate au un corespondent care poate fi întreprins la domiciliu. Pentru asta, spune specialistul, aveţi nevoie de:

-o cutie de crema de corp cu efect termoactiv ( care, la aplicare, încălzeşte pielea)
-o pereche de pantaloni lungi, de neopren. În lipsa, este bună şi folia de plastic alimentară
-mănuşă abrazivă pentru corp.
o rola de lemn pentru masajul tălpilor
-aparat de masaj vacumat pentru uz casnic
Puse în paralel, endermologia poate fi înlocuită cu un masaj manual cu “frământarea” ţesuturilor sau cu masajul cu un aparat vacumat de uz casnic; electrostimulare, cu exerciţiul fizic pe grupe musculare; mezoterapia, cu un gomaj al corpului cu o mănuşă abrazivă la duș şi apoi aplicaţii de creme cu efect termoactiv; peelingul gomaj corporal, cu saună și băi fierbinţi; tehnicile de relaxare, cu meloterapia, cromoterapia, aromoterapia; reflexoterapia, cu masajul tălpilor cu rolele de lemn; împachetarea corporală, cu saună sau baie fierbinte urmată de aplicaţii de creme termoactive şi apoi purtarea unor pantaloni de neopren sau înfăşurarea zonelor în folie de plastic alimentară; iar hidrocolonoterapia, cu medicaţie sau ceaiuri laxative.

sursa glow.ro

You might also like