Cum trebuie să ne poziționăm televizorul în funcție de cameră

Televizorul este un obiect pe care cu toții l-am avut cel puțin o dată la noi în casă. Unele personae îl folosesc pentru a se uita la știri, altele pentru a urmări diverse emisiuni TV, filme și documentare. De asemenea, unele persoane țin televizorul deschis mereu, în vreme ce alte persoane îl deschid rareori. Indiferent de motiv, cu toții am avut un televizor în casă. Dacă vrei să îți cumperi unul nou sau pur și simplu vrei să redecorezi încăperile, trebuie să știi cum trebuie să poziționezi acest obiect pentru a fi sigur că nu îți va afecta vederea.
De ce la distanță trebuie să ne uităm la televizor?

Dacă ai un televizor cu o diagonala mare și de asemenea nici nu respecți distanța optimă de vizionare, atunci nu te mira dacă vei avea probleme serioase cu vederea. De aceea, trebuie să iei în calcul această distanță, atunci când îți amplasezi televizorul într-o cameră. Află acum care este distanța optimă de vizionare, în funcție de diagonala ecranului:

– 26” – distanța optimă este de 1 – 2 metri

– 34” – distanța optimă este de 1,3 – 2,6 metri

– 47” – distanța optimă este de 1,8 – 3,6 metri

– 55” – distanța optimă este de 2,1 – 3,9 metri

– 65” – distanța optimă este de 2,6 – 4,9 metri

Cum trebuie să amplasăm televizorul într-un dormitor

Dacă vrei să ai televizorul la tine în cameră, cel mai bine ai face să apelezi la o comodă de dormitor. Acest mobilier mic este nemaipomenit pentru a-ți poziționa televizorul, mai ales că poți să alegi oricând ce dimensiuni vrei să aibă comoda.

Cum trebuie să amplasăm televizorul în sufragerie

Cel mai indicat este să amplasezi televizorul în locul din cameră cel mai întunecat, pentru a avea o vizibilitate cât mai bună a ecranului. Culorile dar și claritatea vor fi mult mai bune atunci când în jurul televizorului nu există altă lumină.

De asemenea, televizorul trebuie poziționat la nivelul ochilor. Așadar, încearcă să îți poziționezi televizorul la acest nivel, în funcție de locul în care vei sta, bineînțeles. Dacă nu vrei ca televizorul tău să iasă prea mult în evidență, poți încerca să îl integrezi în decorul de pe perete.

sursa glow.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.