Cum vor arăta vara plajele după pandemie pentru europeni?

Prima vacanţă de vară post-coronavirus care, după lunile pline de anxietate petrecute în izolare în propriile apartamente, numeroşi cetăţeni europeni îşi caută valizele, loţiunea pentru plajă şi şlapii şi îndrăznesc să-şi facă planuri de vacanţă la mare,  scrie AFP într-un reportaj.

Iar odată cu ridicarea restricţiilor şi în contextul în care industria turismului se află deja cu spatele la zid, Uniunea Europeană a prezentat la 15 iunie planurile de redeschidere a frontierelor interne.

Însă chiar dacă sunt permisele călătoriile în cea mai mare parte a UE, mulţi europeni ar putea prefera să-şi organizeze vacanţa din acest an între graniţele propriilor ţări.

-Din Spania şi Italia, până în Franţa, Grecia şi Marea Britanie, aşteptările turiştilor, fie că este vorba de cei care adoră plajele şi marea sau de cei care preferă turismul cultural, rămân foarte eterogene.

-În Franţa, cea mai importantă destinaţie turistică a lumii, guvernul contează pe faptul că francezii vor prefera să-şi petreacă concediile în ţară, pentru a contribui astfel de repornirea importantului sector economic al economiei franceze.

Pentru a se asigura că acest mesaj ajunge la francezi şi pentru a le reaminti acestora ce le oferă propria ţară din punct de vedere turistic, autorităţile de la Paris se pregătesc să lanseze campania #CetetejevisitelaFrance – În această vară vizitez Franţa.

Mulţi par să fi ascultat deja…

Continuarea Aici

You might also like