De ce este bine să consumăm semințele de chia

Semințele chia au devenit foarte cunoscute datorită beneficiilor pe care le aduc organismul. Acestea conțin din plin minerale, vitamine și acizi grași ce nu permit formarea bacteriilor dar și ajută la o funcționare optimă a organismului. De asemenea, semințele chia sunt foarte utile în diete deoarece ajută la reglarea greutății și luptă împotriva radicalilor liberi care sunt extrem de dăunători organismului uman.

În plus, aceste semințe sunt o sursă bună de energie și te ajută să te menții activ pe tot parcursul zilei. Conțin foarte multe proteine, 14% din conținutul acestora fiind doar proteine. Semințele chia sunt perfecte atât pentru activitățile tale de zi cu zi, dar și pentru antrenamentele obositoare de la sală.

Află acum care sunt beneficiile semințelor chiar asupra organismului

1. Îți ajută masa musculară să se dezvolte

Pentru că aceste semințe conțin foarte multe fibre și proteine, chia este un bun aliat pentru regenerarea țesuturilor, ceea ce înseamnă că sunt ideale pentru momentele în care depui efort fizic. Le poți adauga în salate, iaurturi sau oricare alte mâncăruri.

2. Ajută la îndepărtarea durerilor articulare

Durerile articulare pot fi vizibil ameliorate sau chiar înlăturate complet datorită acizilor grași Omega 3 pe care semințele chia le conțin.

3. Sunt ideale pentru a regla greutatea

Așa cum am menționat, semințele chia aduc un aport foarte mare de fribre și proteine ce ajută din plin organismul pentru a-și forma o masă musculară dar, în plus, aceși nutrienți funcționează perfect pentru a te ajuta pe tine să-ți menții greutatea ideală și să elimini kilogramele în plus din viața ta. Ba mai mult, aceste semințe te ajută să scapi de senzața de foame pentru mai mult timp, deoarece acestea încetinesc absorbția alimentelor, ceea ce înseamnă că vei avea un apetit redus.

4. Perfecte pentru hidratare

Pe lângă toți nutrienții pe care îi conțin aceste semințe, chia mai are un rol foarte important în organism, acela de a hidrata. Semințele chia pot absorbi apa până la de 12 ori volumul lor. De aceea foarte multe creme au la bază chia, pentru a menține o piele hidratată pentru mai mult timp.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.