De ce este esențial să consumăm lactate

Studiile arată că românii duc lipsă de doza necesară de lapte și produse lactate. Un astfel de lucru poate influența foarte mult starea de sănătate a copiilor, dar și a adulților. Dar care este cantitatea de lactate de care avem nevoie?

„Pentru sănătatea noastră,avem nevoie zilnic de 3 porţii a câte 300 mg calciu,fie că acestea provin ­dintr-un pahar de lapte dulce,două iaurturi mici,o cutie de brânză proaspătă,o felie de telemea,un triunghi de caşcaval sau două linguri de parmezan ras”, este recomandarea dată tuturor, de către Mihaela Bilic,medic nutriţionist şi promotor al campaniei „Doza Zilnică de lactate“, iniţiată de Albalact. 

„Având în vedere diversitatea de produse în care poate fi transformat laptele,este imposibil să nu putem găsi unul pe gustul nostru”, a mai declarat  Mihaela Bilic, medicul nutriționist cu experiență

De ce este bine să consumăm lactate

1. Ne ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus

Dacă consumi zilnic cu 500 de calorii în minus și incluzi în dieta ta 3 porții de lactate, ai șanse de a slăbi 6 kg în 3 luni. Acest lucru înseamnă că 80% din kilogramele pierdute sunt în cea mai mare parte grăsime adunată pe abdomen (cea mai periculoasă).

2. Ajută la reducerea hipertensiunii

Având în vedere că laptele conține o cantitate mare de calciu, potasiu și magneziu, poate fi un aliat esențial în lupta împotriva hipertensiunii arteriale. De asemenea, laptele ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Acesta este motivul pentru care laptele sau laptele degresat trebuie să fie inclus în dieta hipertensivilor.

3. Dinții tăi devin mai puternici

Pe lângă cunoscuta pastă de dinți, alte arme importante împotriva cariilor sunt brânza și laptele. Mineralele, calciul, fosforul, proteinele și grăsimile din lapte sunt armele eficiente de prevenție. De asemenea, laptele neutralizează pH-ul acid din gură, favorizează remineralizarea smalțului și împiedică formarea bacteriilor la nivelul acestuia.

4. Ajută sistemul imunitar

Având în vedere că produsele lactate cu probiotice conțin culturi vii de lactobacili, bifidobacterii și lacotferină ( o proteină cu efect antibacterian, antiinflamatoriu și antiviral), acestea au un rol esențial în stimularea sistemului imunitar și echilibrarea florei bacteriene.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.