De ce îți este poftă de ciocolată

Te-ai întrebat vreodată de unde apar toate aceste pofte? Ți se întâmplă în momente în care nu te aștepți, poate la birou, în timpul dușului sau chiar după ce ai mâncat. Însă care este motivul? Poate că îți e poftă de ciocolată doar pentru că nu ai mai mâncat de mult timp. Însă nu este atât de simplu precum ai crede. Iată de ce îți este poftă de ciocolată!

Poftele alimentarea și foamea sunt două lucruri complet diferite. Foamea este un mecanism de supraviețuire pe care creierul îl activează în stomac. Creierul tău trimite semnale prin stomac pentru a-ți spune că ai nevoie de energie pentru a funcționa. Poftele alimentare sunt diferite. Potrivit diferitelor cercetări, poftele alimentare sunt definite ca o dorință intensă de a mânca un anumit produs alimentar. Este un lucru comun în toate culturile și societățile. De asemenea, îți indică și faptul că organismului tău îi lipsesc unele substanțe nutritive importante. Creierul te va face să-ți fie poftă de alimentele care conțin tipul de nutrient de care are nevoie organismul tău.

Poate că îți este poftă de gogoși, de cartofi prăjiți, de burgeri sau de o friptură. Există unele pofte alimentare frecvent întâlnite de către oameni, iar fiecare dintre acestea spune ceva despre corpul tău. Iată de ce îți este poftă de ciocolată!

Atunci când îți este poftă de ciocolată, ai un nivel scăzut al magneziului în organism sau ai o zi proastă.
Ciocolata…

Continuarea pe News 24

You might also like