De ce ne indragostim?

V-ati intrebat vreodata de ce ne indragostim, de ce alegem un om sau altul ca partener? Cu totii ne-am indragostit macar o data in viata sau ne-am dorit sa ne indragostim. De ce? De unde aceasta nevoie atat de puternica? Mai puternica decat noi, uneori..

Avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti. Inca de cand ne nastem avem nevoie sa fim doriti si primiti cu caldura. Avem nevoie de atentia celor din jur pentru a simti ca suntem importanti.
Avem nevoie de celalalt in viata noastra, nu putem trai totul de unii singuri.  Avem nevoie de martori la viata noastra, de parca in lipsa lor, orice bucurie, orice implinire si-ar pierde din validitate.

Daca poti raspunde in mod laborios sau nu la intrebarea “de ce te-ai indragostit?”, inseamna ca nu te-ai indragostit deloc. Iata factorii care te determina sa te indragostesti de cineva.

Atractia fizica

Atractia fizica e o alta cauza a relatiilor de dragoste. Atat barbatii, cat si femeile au fost creati pentru a atrage persoanele de sex opus, doar ca ei nu simt in acelasi fel intensitatea atractiei. Unii se simt mai frumosi si mai atragatori fata de ceilalti.

Motivele sociale

Fiintele umane traiesc astazi in societati in care legile sunt date de relatiile umane. Prin intermediul exemplelor si a ceea ce vedem in social media, copilul poate simti o urgenta in a se indragosti.

Feromonii si hormonii

Majoritatea speciilor produc anumiti feromoni si hormoni care atrag sexul opus. Oxitocina si vasopresina sunt doi hormoni care promoveaza…

Continuarea pe News 24

You might also like