De ce nu vorbim despre sex?

Sexul la romani – progres in practica, bombardament informational, dar mai putin discutii libere, dezinvolte atat intre generatii, dar si intre persoane de aceeasi varsta. Desi orice informatie care contine cuvantul sex se „cumpara” instantaneu, discutiile despre sex se limiteaza de cele mai multe ori la poante, bancuri, aluzii, idei neterminate. Educatia sexuala se face mai mult din informatiile din mass media, din discutiile de multe ori contradictorii cu prietenii.

Familia are inca o contributie extrem de redusa la educatia sexuala temeinica a copiilor, iar in scoli, acest tip de educatie cuprinde doar informatii generale. Mai rar se aduce vorba de prezervative, alte metode de contraceptie, despre igiena actului sexual, iar o discutie despre aspecte care ar putea face rau fizic in timpul actului sexual nici nu se pune problema.

Generatiile actuale au un avantaj informational, dar acesta este asimilat haotic. Adolescentii isi incep viata sexuala tot mai devreme, atat pentru ca ritmurile biologice sunt mai accelerate, dar si din cauza educatiei sexuale precare.

Sexul vinde

In schimb, sexul se vinde bine, pe orice suport informational. Orice subiect pe aceasta tema abordat in mass media atrage atentia si intereseaza. In ultimii douazeci de ani, prezenta sexului in reclame, in special cele din presa scrisa, a crescut atit de mult, incit a devenit un loc comun.

Cu toate acestea, studiile de evaluare a marilor companii au demonstrat ca eficienta acestui instrument de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.