De ce sucurile carbogazoase ne pun sănătatea în pericol. Ce se întâmplă în corpul nostru când începem să le consumăm

Sucurile din comerț îmbogățite cu dioxid de carbon reprezintă un pericol extrem de mare pentru sănătatea noastră. Cunoaștem acest lucru, dar totuși le bem în continuare. Dacă vrei să știi de ce, află acum ce se petrece în corpul tău atunci când astfel de sucuri, dar și la ce riscuri de poți expune.

Ne este foarte greu să renunțăm la aceste băuturi carbogazoase deoarece corpul nostru interpretează aceste băuturi ca fiind un drog.

Asemeni tutunului, alcoolului sau drogurilor, zahărul este responsabil cu dereglarea completă a metabolosmului, dovezile fiind nenumăratele teste realizate de specialiști de-a lungul timpului.

Ce se petrece în corpul nostru când consumăm sucuri carbogazoase

După prima înghițitură de suc, deja pancreasul se autosesizează și începe să creeze insulină. Insulina este o substanță responsabilă cu transportarea zahărului în sistemul circulator.

După 20 de minute, nivelul zahărului din sânge crește, iar ficatul răspunde prin transformarea zahărului în grăsimi, după spusele specialiștilor.

La 45 de minute distanță, cafeina din suc este complet absorbită, pupilele încep să se dilate, iar tensiunea arterială începe să crească. Organismul deja începe să producă mai multă dopamină, un neurotransmițător care stimulează centrii plăcerii din creier, asemănați cu o doză mică de cocaină.

După o oră, corpul simte un colaps al nivelului de zahăr, ceea te va face să simți o nevoie mai mare de încă un pahar de suc sau ceva dulce.

Aceste realități se pot aplica și în cazul sucurilor naturale pe care le regăsim în comerț. Probabil crezi că nu te expui niciunui risc având în vedere că sunt naturale, dar te înșeli. Aceste sucuri conțin fructoză din plin, ceea ce le face la fel de periculoase ca sucurile carbogazoase.

Pe lângă aceste detalii, sucurile îți pot afecta pielea, dinții, oasele, te pot expune obezității. În plus, te pot expune crizelor cardiace, tulburărilor de metabolism și îți vor aduce pierderi ale memoriei.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.