Discuții privind legalizarea Cannabisului în România. În ce scopuri va putea fi folosită planta

Cannabisul medicinal este benefic în tratarea mai multor afecțiuni, conform studiilor. Până în prezent, legislația din România a fost neclară privind folosirea acestei plante în scopuri strict medicinale.  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici au oferit informații privind acest subiect foarte discutat.

Conform studiilor, cannabisul este benefic în tratarea formelor de cancer, epilepsie, scleroză multiplă, boala Parkinson sau stres posttraumatic.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că posibilitatea ca această plantă să se utilizeze și în România în anumite tratamente, este analizată. În plus, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a informat că sunt discuții despre legalizarea canabisului în scopuri medicinale.

Aceste discuții au pornit de la Parlamentul European care a adoptat o astfel de legislație.

„Ieri (marţi – n.r.) a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”, a informat ministrul Sănătăţii la Europa FM.

„Dacă și în alte țări europene sunt luate în calcul, de ce să nu analizezi?”, a mărturisit ministrul Teodorovici.

„Categoric, este medical un…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.