Doclandia.ro – Spital virtual dezvoltat în România pune la dispoziţia statului român platforma sa tehnologică

Doclandia.ro, cel mai mare spital virtual dezvoltat în România, oferă gratuit platforma sa tehnologică Guvernului României, în special Ministerului Sănătaţii, pe perioada stării de urgenţă, pentru a fi utilizată de către toţi medicii români, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

„Sistemul de sănătate românesc are nevoie urgent de introducerea consultaţiilor la distanţă, facilitate prin sisteme de telemedicină. În acest fel, poate fi redus semnificativ numărul pacienţilor care pot fi infectaţi şi care pot transmite virusul altor persoane prin simpla prezenţă la spital sau la cabinetele medicilor de familie”, se menţionează în comunicat.

Totodată, Doclandia face un apel către statul român pentru a urgenta adaptarea legislaţiei medicale pentru susţinerea medicinei online. Astfel, statul român poate decide să pună la dispoziţia medicilor un mediu online securizat şi viabil pentru a continua consultaţiile pacienţilor, de la distanţă, prin video şi chat. Totodată, dacă se va crea cadrul legislativ favorabil, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate poate deconta medicilor aceste consultaţii video astfel încât pacienţii români să poată beneficia de consultaţii online gratuite.

Reprezentanţii Doclandia susţin că, odată cu ordinul semnat pe 23 martie 2020 de Ministerul Afacerilor Interne, prin care se suspendă consultaţiile programate şi programabile în structurile ambulatorii ale spitalelor publice…

Continuarea Aici

You might also like