Doua probleme ale cailor respiratorii: astmul si alergia la ambrozie

Cu siguranta, ati experimentat neplacerea de a avea nasul infundat. Senzatia aceea, ca nu putem respira, este atat neplacuta, cat si extenuanta. Obseram ca, atunci cand nu putem respira la capacitate maxima, obosim mai repede, abia putem manca si nu ne odihnim cum trebuie. Din fericire, racelile sunt trecatoare si, cu tratamentul adecvat, revenim in maxim o saptamana, la normalitate. Insa, din pacate, sunt persoane care exepriemnetaza probleme legate de caile respiratorii, din cauza unor afectiuni mai grave. Una din aceseta ar fi astmul.

Foarte multi copii si adulti au astm. Astmul este, de fapt, o boala pulmonara cronica caracterizata prin simptome respiratorii recurente, cum ar fi respiratia ingreunata, respiratia suieratoare, opresiunea toracica si tusea. In timpul respiratiei normale, aerul intra si lasa plamanii liberi, dar atunci cand astmul nu este sub control, caile respiratorii se inflameaza si devin excesiv de sensibile la schimbarile de mediu care pot declansa cu usurinta un atac de astm.

In timpul atacului, mucoasa cailor respiratorii se umfla, muschii din jurul cailor respiratorii se contracta si mucusul blocheaza caile respiratorii mai mici din plamani, ingreunand respiratia. Simptomele de astm variaza de la ora la ora, de la o zi la alta, de la saptamana la saptamana si de la luna la luna.

Astmul se agraveaza de obicei noaptea si dimineata devreme. Severitatea astmului difera, de asemenea, de la individ la individ. Desi o persoana nu poate fi vindecata de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.