Echipajele de urgență încearcă să blocheze scurgerile de apă uzată toxică din Florida

Echipajele de urgență din Florida au lucrat pentru a preveni o inundație „catastrofală” după ce a fost găsită o scurgere într-un rezervor mare de ape uzate toxice.

Peste 300 de case din apropierea golfului Tampa au fost evacuate, iar o autostradă lângă rezervorul Piney Point a fost închisă.

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis a declarat sâmbătă starea de urgență.

Duminică, el a spus că apa este „în principal apă sărată” dintr-un proiect de dragare amestecat cu „apa de proces moștenită și scurgerea apei pluviale”.

El a adăugat că apa nu era radioactivă, așa cum se temuse, și că prioritatea era prevenirea unei „situații reale de inundații catastrofale”.

Oficialii au declarat că rezervorul de 31 de hectare (77 de acri) conține milioane de galoane de apă conținând fosfor și azot dintr-o fabrică veche de fosfat.
Iazul în care s-a găsit scurgerea se află într-un teanc de fosfogips, un deșeu radioactiv produs de la fabricarea îngrășămintelor.

Încercările de a repara scurgerea vineri târziu, prin astuparea găurii cu pietre și alte materiale, nu au avut succes.

Declararea stării de urgență a permis eliberarea fondurilor pentru a trimite mai multe pompe și macarale în zonă.

Duminică, domnul DeSantis a declarat că lucrătorii de urgență – ajutați de Garda Națională Florida – pompează apă din iaz cu o rată de 33 de milioane de galoane pe zi.

Alți lucrători au trasat o cale pentru a controla…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.