Eli Lilly întrerupe procesul de testare a medicamentului cu anticorpi, promovat de Trump ca și soluția de „vindecare” a COVID-19, din cauza problemelor de siguranță

Eli Lilly și Co LLY.N au declarat marți că studiul clinic sponsorizat de guvern pentru tratamentul anticorpului COVID-19 similar cu cel luat de președintele american Donald Trump a fost întrerupt din cauza unui motiv de siguranță.

Trump a susținut medicamentul Lilly, împreună cu tratamentul cu anticorpi de la Regeneron Pharmaceuticals Inc REGN.O pe care l-a primit pentru COVID-19, echivalând cu un tratament într-un videoclip pe care l-a postat săptămâna trecută.

Anunțul vine la o zi după ce Johnson & Johnson JNJ.N a spus că a fost forțat să întrerupă un mare studiu de profil înalt al vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, deoarece un voluntar s-a îmbolnăvit.

J&J a spus că nu știe încă dacă acea persoană a primit vaccinul sau este efectul placebo.

Studiul AZN.L din SUA al AstraZeneca Plc pentru vaccinul său experimental COVID-19 a fost, de asemenea, în așteptare de peste o lună după ce un voluntar din studiul său din Marea Britanie s-a îmbolnăvit.

Testele acestui vaccin au fost reluate în alte regiuni după o scurtă oprire.

Lilly a declarat la începutul acestei luni că solicită autorizația de utilizare de urgență (EUA) pentru medicamentul anticorp, LY-CoV555, pentru pacienții cu COVID-19 ușor până la moderat pe baza datelor dintr-un alt studiu clinic.

„Nu este neobișnuit să întrerupem studiile cu medicamente pentru a investiga preocupările legate de siguranță și astfel de acțiuni nu…

Continuarea Aici

You might also like