Este o legătură clară între vaccinul AstraZeneca și cheagurile rare de sânge în creier, spune oficialul Agenției Europene pentru Medicamente

Există o legătură între vaccinul AstraZeneca COVID-19 și cheaguri de sânge foarte rare în creier, dar cauzele posibile sunt încă necunoscute, a declarat un înalt oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) într-un interviu.
Cu toate acestea, EMA a transmis ulterior într-o declarație că revizuirea vaccinului este în curs de desfășurare și se așteaptă să anunțe constatările sale miercuri sau joi. Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a refuzat să comenteze această chestiune.

„În opinia mea, acum o putem spune, este clar că există o asociere (a cheagurilor de sânge din creier) cu vaccinul. Cu toate acestea, încă nu știm ce cauzează această reacție ”, a declarat Marco Cavaleri, președintele echipei de evaluare a vaccinurilor la EMA, pentru cotidianul italian Il Messagero.

Cavaleri nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul comentariului său.

EMA a declarat în repetate rânduri că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, deoarece investighează 44 de rapoarte despre o boală extrem de rară de coagulare a sângelui creierului cunoscută sub numele de tromboză a sinusului venos cerebral (CVST) din 9,2 milioane de persoane din Spațiul Economic European care au primit vaccinul .

Organizația Mondială a Sănătății a susținut, de asemenea, vaccinul.

AstraZeneca a declarat anterior că studiile sale nu au găsit un risc mai mare de formare a cheagurilor din cauza vaccinului său.
Cavaleri a spus că EMA va…

Continuarea Aici

You might also like