Este obligatoriu, nu mai avem voie să ieșim din casă! Ludovic Orban, declarație de presă privind coronavirus

Premierul Ludovic Orban a afirmat marți că interdicția de a ieși din casă pentru persoanele mai în vârstă de 65 de ani nu se va aplica pe tot parcursul unei zile. Orban a dezvăluit o nouă ordonanță militară care a fost prezentată marți seară, de ministrul de Interne și care va include restricții obligatorii și pentru deplasările între orele 6:00 și 22:00.

Orban a susținut că cetățenii vor putea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a-și face cumpărăturile necesare, pentru a face mișcare în jurul casei sau pentru a-și plimba animalele de companie.

Premierul a declarat că informația potrivit căreia persoanele de 65 de ani nu vor mai avea voie să aibă acces în afara casei are nevoie de unele precizări, aceste persoane au voie să meargă la cumpărături într-un anumit interval în timpul zilei și în intervale dedicate vârstinicilor în magazine.

”Pentru a-i proteja, se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiliciu, dar nu pe toată perioada zilei, vor fi perioade când cei peste 65 de ani se pot deplasa. Să nu interacționeze cu alţi cetăţeni, să îşi cumpere ce au nevoie.

Împreună cu STS, punem la punct o aplicație care să ne permită să urmărim electronic persoanele aflate în carantină sau în izolare. Funcționarea unui astfel de soft va ușura activitatea instituțiilor implicate. Haideți să fim corecți, foarte mulți dintre cei care s-au întors trebuie să fie…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.