Este sănătos să bei apă în timp ce mănânci?

Când mănânci, corpul uman desfășoară o serie de procese:
– gura creează salivă, care conține enzime digestive. Ele ajută la “dizolvarea” hranei.
– stomacul creează sucuri gastrice care vor distruge potențiale bacterii și vor continua procesulde dizolvare al hranei pe care o împing către intestine.
– ficatul “absoarbe” substanțele hrănitoare ajunse din mâncare în sânge și le “împinge” către celelalte zone ale corpului. Ficatul hotărăște dacă utilizează aceste substanțe “acum” sau “mai târziu”, în funcție de necesitățile corpului. Pentru a îndeplini toate aceste sarcini, ficatul are nevoie de apă.
Că e bine și chiar indicat să bem apă e clar. Părerile sunt, însă, împărțite când vine vorba despre momentul în care ar fi cel mai bine să o bem: înainte, în timpul său după masă? Unii nutriționiști spun că indicat este să bei apă cu cel puțin 30 de minute înainte de masă sau la cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat. Ei argumentează cu faptul că apa băută în timpul mesei “diluează” aciziii și enzimele din aparatul digestiv, încetinind astfel procesul. Fără o digestie corespunzătoare, se aculumulează în organism toxine.

Dacă se bea apă cu 30 de minute înainte de masă, organismul este hidratat, stomacul, ficatul și celelalte organe interne sunt “în formă” și pregătite pentru a prelucra mâncarea.

sursa ele.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.