Etapele unui machiaj profesional

Atunci când te machiezi, varianta finală a muncii tale asidue nu trebuie să arate ca o mască. Machiajul este o formă de artă și, mai important, o formă de exprimare. Ai toată libertatea din lume să îți dai frâu liber imaginației! Puterea se află numai în mâinile tale pentru a încerca, nestingherită, lucruri diferite și pentru a vedea ce îți place cel mai mult și ce ți se potrivește cel mai bine. Pentru că aici e secretul: machiajul tău este o extensie clară și vizibilă tuturor celor care te văd – în realitate sau virtual – a personalității tale. Desigur, fiecare dintre noi are un stil anume de a se machia și preferințe complet diferite, dar elementele de bază ale machiajului fiecărei femei – indiferent de felul în care obișnuiești să te machiezi – sunt aproape aceleași.

Cei mai mici pași ai unui machiaj ajung să fie exact cei care fac cea mai mare diferență în felul în care ajunge să arate, la final, rezultatul muncii tale. De aceea, după îndelungi cercetări, am găsit pașii exacți pe care trebuie să îi urmeze orice femeie pentru a-și realiza un machiaj impecabil.

Cheia care stă la baza unui machiaj cât mai aproape de perfecțiune este pregătirea tenului. Nici nu știm de unde să începem atunci când îți spunem că este absolut vital, înainte să începi să îți aplici produsele de machiaj, să îți îngrijești și pregătești tenul în prealabil! Pregătirea tenului reprezintă o rutină obligatorie care implică, pe rând, curățarea, tonifierea și hidratarea tenului.

Este mai mult decât necesar să îți cunoști tipul tenului ca să alegi produsele potrivite lui. De exemplu, dacă ai ten gras, produsele cosmetice pe bază de apă sunt cele pe care trebuie să le folosești. Dacă ai tenul uscat, poți folosi produse ceva mai grase. Dacă ai tenul sensibil, cosmeticele pe bază de minerale reprezintă alegerea ta salvatoare.

Pasul 1: Aplicarea unui primer
Primerul reprezintă baza pentru fond de ten. Acest produs de înfrumusețare uniformizează tenul, minimizează porii și ridurile fine și ajută fondul de ten să se aplice mai uniform și să reziste mai mult. Dacă ai o zi lungă sau știi că este cald și vei transpira, un primer este un must-have.

Pasul 2: Aplicarea fondului de ten
Alege un fond de ten care se potrivește nuanței pielii tale și aplică-l pe piele cu ajutorul unui beauty blender, cu o pensulă special destinată sau cu ajutorul degetelor. Asigură-te că aplici produsul pe față, maxilar și gât, ca să nu existe diferențe vizibile de culoare.

Dacă ai mici bubițe sau pete pe piele, poți folosi ceva mai mult produs pe zonele afectate. Regulă de aur în aplicarea fondului de ten – mai mult înseamnă mai puțin!

Pasul 3: Aplicarea anticearcănului
Anticearcănul trebuie să fie cu o nuanță mai deschis decât fondul de ten folosit, pentru a-ți acoperi și ilumina zonele care au nevoie de asta. Folosind o pensulă de anticearcăn/concealer, aplică produsul sub ochi sub formă de triunghi mare întors invers și tapotează-l până la uniformizare. Pune anticearcăn și în zonele cu pete pigmentare, asigurându-te că se omogenizează conturul bine cu fondul de ten aplicat.

Pasul 4: Fixează fondul de ten
Dacă ai ten normal, scapi de pasul acesta doar tapotând niște pudră de fixare (setting powder) pe zona T. În general, pentru un aspect final uniform, este indicat să folosești o pudră compactă sau de fixare pe restul feței. Folosește o pensulă de buffing pentru a aplica pudra uniform pe față și pe gât.

O pudră compactă este ușor de ținut în poșetă și te ajută să ai un machiaj impecabil pe tot parcursul zilei, dacă o folosești din când în când pentru mici retușuri.

Realizează machiajul ochilor
Asigură-te că investești într-un eyeliner și o mascara de calitate, care să nu curgă, să se usuce sau să se întindă.

Trasează-ți linia de eyeliner după preferințe.
Folosește un ondulator de gene pentru gene curbate, seducătoare.
Aplică un strat de mascara – îți deschide și luminează privirea și te face să pari mai fresh instant.
Pentru un look complet, aplică niște fard de pleoape în nuanțe neutre, nude, pe pleoape.

Realizează machiajul sprâncenelor
Niște sprâncene corect definite ajută la conturarea întregului chip, astfel că sunt un element extrem de important pentru aspectul nostru fizic. Sprâncenele reprezintă una dintre caracteristicile distinctive ale omului, așa că felul în care alegem să le pensăm și să le machiem reprezintă un pas extrem de important, pe care trebuie să îl tratăm cu cea mai mare atenție.

Există femei care au de la Mama Natură niște sprâncene bine definite și conturate perfect, astfel că, dacă te numeri printre ele… felicitări! Poți sări peste acest pas!

Dar dacă te numeri printre femeile care au goluri în sprâncene, care au o formă nedefinită – fie ea naturală sau rezultate în urma unui pensat greșit -, care ar putea fi ajustată cu produsele potrivite, poți rezolva această problemă cu ajutorul unui creion de sprâncene sau al unei pomade special create.

-Alege un produs cu o nuanță cât mai apropiată de cea naturală a sprâncenelor tale.
-Trasează linii scurte și fine, care să imite firele de sprâncene naturale.
-Folosește o pensulă de machiaj mică pentru a blendui și aplica produsul uniform, pentru un look final natural.
-Când ai terminat de umplut golurile, fixează sprâncenele cu un gel.
-Folosește un iluminator pentru zona arcadei ochiului pentru a-ți finisa machiajul.

Realizează machiajul obrajilor
Un blush/fard de obraz conferă un aspect fresh, tânăr și vesel întregului chip. Cel mai natural mod de a aplica un fard de obraz? Zâmbește și, cu ajutorul unei pensule stufoase de pudră, aplică fard de obraz pe mărul obrazului/pomete.

Încearcă, pe cât posibil, să nu combini texturile blush-ului – ori baton/cremos ori pudrat. Poți finaliza machiajul obrajilor folosind un iluminator, pentru un aspect luminos, proaspăt.

Realizează machiajul buzelor
Înainte să aplici produs pe buze, asigură-te că le dai cu scrub și le hidratezi cu ajutorul unui balsam de buze.
Alege un ruj de buze ale cărui culoare și textură să se potrivească perfect tenului tău, fie că este vorba de o nuanță nude sau de una îndrăzneață.

Și gata, machiajul tău parcă ieșit din mâinile unui profesionist este gata! Ce trebuie să știi este faptul că vor exista zile în care, deși vei respecta întocmai acești pași, nu îți va ieși totul perfect. Pentru astfel de momente, este obligatoriu să ai câteva trucuri în mânecă, pentru a rezolva rapid micile probleme apărute pe parcurs.

sursadivahair.ro

You might also like