Evoluţia cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României

In Bulgaria, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns vineri la 457, în creştere cu 35 faţă de ziua anterioară, a anunţat celula guvernamentală de criză de la Sofia, informează novinite.com.

În spitalele bulgare sunt internaţi 189 pacienţi cu COVID-19, dintre care 18 se află la terapie intensivă. Un număr de 25 de pacienţi sunt vindecaţi complet.

In Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând vineri dimineaţă la 623. Numărul persoanelor decedate este de 26, majoritatea fiind pacienţi cu alte morbidităţi, potrivit website-ului koronavirus.gov.hu, citat de MTI.

Numărul celor care poartă şi transmit virusul SARS-CoV-2 ar putea fi semnificativ mai mare decât numărul cazurilor confirmate. Autorităţile medicale ungare au efectuat până în prezent 17.769 de teste. Ungaria se află în faza transmiterii comunitare a virusului, prin contacte personale, menţionează koronavirus.gov.hu.

Cele mai multe cazuri au fost raportate la Budapesta (261) şi în judeţul Pesta din centrul Ungariei (124), iar cele mai puţine, trei, în judeţul Heves din nordul ţării.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus continuă să crească în Republica Moldova. Datele prezentate online de Ministerul Sănătăţii arată că municipiul Chişinău continuă să fie cea mai afectată localitate de COVID-19 din Republica Moldova, potrivit Radio Chişinău.

Astfel, 199 din cele 505 de cazuri de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.