Fără teamă, dar precauți: alpiniștii se întorc pe Everest după blocajele COVID-19

Sute de alpiniști urmează să se întoarcă la Muntele Everest pentru prima dată luna viitoare în condiții stricte, au declarat oficiali guvernamentali și alpiniștii, deoarece cel mai înalt vârf din lume se redeschide după un an în care a fost închis din cauza pandemiei coronavirusului.
Peste 300 de alpiniști străini ar fi încercat probabil să escaladeze muntele de 8.849 de metri în sezonul de vârf de alpinism începând din aprilie, a declarat oficialul departamentului de turism Mira Acharya, comparativ cu un record de 381 de alpiniști care au încercat celebra urcare în aceeași perioadă în 2019.

„Aceasta este … în ciuda cerinței de carantină de o săptămână și a certificatului care arată că alpinistul a dat rezultate negative la virus”, a spus Acharya.

Opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everest, sunt total sau parțial în Nepal, iar sute de alpiniști străini contribuie anual cu venituri de milioane de dolari națiunii cu bani.

Lukas Furtenbach, compania de ghidare din California, Furtenbach Adventures, conduce 22 de alpiniști în cinci echipe, inclusiv două expediții către Everest.

Unii dintre clienții săi au amânat planurile pentru anul viitor din cauza restricțiilor de călătorie în țări precum Marea Britanie, a spus el.
„Avem un protocol COVID-19 foarte strict, cu un program de testare strâns, un medic de expediție, un balon închis pentru echipa noastră din tabăra de bază, protocoale de…

Continuarea Aici

You might also like