Cum să alegi fondul de ten perfect pentru tine

Fondul de ten este un produs de bază atunci când vorbim despre machiaj dar este si unul dintre cele mai dificile produse de ales astfel încât să îți pună în valoare trăsăturile.

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci atunci când ești în căutarea fondului de ten, este să îți cunoști subtonurile pielii, pentru a face cele mai bune alegeri. Subtonurile pielii tale sunt reci, calde sau neutre.

Dacă nu știi cum să alegi fondul de ten perfect există un test simplu pe care îl poți face. Alege două nuanțe de fond de ten, cele mai apropiate de culoarea pielii tele, aplică-le pe ten și apoi mergi la lumină naturală pentru a vedea care este cea care se contopește cu tenul tău. Iar dacă ai pistrui, testează nuanța fondului de ten pe o zonă întreagă, nu numai pe cea cu pistrui.

Atunci când alegi un nou fond de ten este important să iei în considerare atât tipul pielii tale, cât și gradul de acoperire pe care ți-l dorești. Gradul de acoperire variază de la mic și mediu la mare, în funcție de genul de produs ales: bb cream, cc cream, fond de ten lichid sau serum, fond de ten solid sau sub formă de pudră.

-Dacă ai tenul gras sau predispus la acnee, cea mai bună variantă pentru tine este să alegi formule lichide, minerale sau sub formă de pudră care nu îți vor irita tenul și nici nu îți vor bloca porii. Iar pentru lupta contra acneei, ar trebui să conțină ingrediente precum acid salicilic sau zinc sau cauta pe eticheta cuvantul noncomedogenic.

-Pentru a obține un rezultat cât mai aproape de perfecțiune, pentru pielea uscata sau matura, aplică înaintea fondului de ten un ulei hidratant. Și dacă îți faci probleme cu privire la porii măriți sau liniile fine, adaugă în uleiul de ten câteva picături de iluminator lichid pentru un efect de blurare.

-În primul rând ar trebui să fii în al nouălea cer de fericire pentru că te numeri printre persoanele care au tenul normal. Atunci când ești în căutarea fondului de ten perfect pentru tine, tot ce ai nevoie este o formulă care să acopere zonele cu diferențe de culoare, fără să acoperi în totalitate tot tenul.

– Acum că ai găsit nuanța și formula perfectă de fond de ten, trebuie să ai grijă și la modul de aplicare astfel încât să nu strângă sau să se estompeze în zonele în care chiar ai nevoie de acoperire-  mai puțin este mai bine. Decât să aplici fondul de ten în cantități mari, mai bine punctează pe anumite zone și apoi, folosind pensule sau un beautyblender, întinde-l uniform pe toată suprafața tenului.

Cheia obținerii unui look natural și care să te ajute să ai un aspect odihnit și fresh este vorba de pleoape. În special dacă nu folosești fard de pleoape, aplicarea unui strop de fond de ten pe pleoape îți va lumina întreaga față.

sursa elle.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.