Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină susţine iniţiativa Ministerului Sănătăţii privind rezidenţiatul

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) susţine iniţiativa Ministerului Sănătăţii privind rezidenţiatul şi îşi manifestă sprijinul faţă de măsurile propuse referitoare la instruirea medicilor rezidenţi, prin oferirea posibilităţii de a desfăşura stagii de practică şi în spitale judeţene, militare şi private acreditate.

„În momentul de faţă, rezidenţii se pot forma doar în spitalele din centrele universitare medicale. Supraaglomerarea acestor spitale cu medici rezidenţi, în timp ce alte spitale suferă de un deficit, este o problemă reală a sistemului de sănătate. Este evident nevoie de o reformă a rezidenţiatului ce va permite tinerilor să lucreze şi să studieze atât în provincie, cât şi în spitale private. În felul acesta, rezidenţiatul va putea găzdui un număr mai mare de medici, numărul de pacienţi la care tinerii doctori au acces va creşte, iar tehnologia la care aceştia sunt expuşi îi va ajuta să se dezvolte profesional, totul contribuind la o mai bună funcţionare a sistemului şi a formării tinerilor medici, spre beneficiul pacienţilor”, afirmă FASMR într-un comunicat remis presei..

Potrivit studenţilor medicinişti, sănătatea pacientului trebuie să fie pe „primul loc”, urmată de calitatea actului educaţional al tinerilor medici, însă modul de implementare este esenţial întrucât „sănătatea şi educaţia nu sunt un business”.

„Sperăm ca această măsură să…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.