Femeile matinale prezinta un risc mai scazut de cancer la san, conform studiilor

Studii noi efectuate la Universitatea Bristol sustin faptul ca femeile care se trezesc mai devreme dimineata prezinta un risc de doua ori mai mic de aparitie a cancerului la san decat femeile care stau mai mult treze noaptea.

Femeilor din ziua de azi li se spune foarte des sa aiba foarte mare grija de ele astfel incat sa reduca riscul de cancer la san

De asta li se recomanda sa aiba grija de alimentatia lor, sa se tina deoparte de consumul exagerat de alcool si sa o ia mai moale cu administrarea de pilule contraceptive.

Insa, pe langa aceste semne de ingrijorare, cercetatorii mai prezinta o cauza ce ar putea duce la aparitia acestui tip de cancer in cazul femeilor. Oamenii de stiinta sustin acum ideea ca femeile matinale sunt mai putin predispuse la cancer decat cele care sunt mai active pe timp de noapte si care stau treze pana tarziu.

La inceputul acestei saptamani, o echipa de la Universitatea Bristol din Marea Britanie a prezentat un studiu la Conferinta despre Cancer NCRI din Glasgow care sugera faptul ca femeile care se trezesc devreme sunt cu 40-48% mai putin sub riscul de a dezvolta cancer mamar, decat femeile active pe timp de noapte.

Folosindu-se de o noua modalitate de a analiza datele, oamenii de stiinta au studiat 341 de segmente de ADN care controleaza ceasul nostru intern

Studiul, care a implicat in jur de 400.000 de femei ce au oferit informatiile genetice pentru a fi inregistrate in acest proiect, s-a axat pe o perioada de 8 ani din viata unei femei.

In timpul acestei perioade, datele au aratat faptul ca 2 din 100 de femei ‘pasari de noapte’ au dezvoltat cancer la san comparativ cu doar una singura din categoria celor matinale si foarte matinale. De asemenea, s-a mai observat si un risc in plus de cancer in cazul femeilor care au dormit mai mult decat cele 7-8 ore recomandate de somn pe noapte.

Cu toate ca cercetarile sugereaza o legatura intre genetica si riscul de cancer, este la fel de important sa se stie si despre celelalte obiceiuri ale oamenilor care pot afecta organismul si astfel atrage boala.

Sursa: elle.com

Sursa foto: Libertatea.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.