Fiul lui Constantin Nourescu își exprimă trăirile emoționante după moartea tatălui său

Sportul din România se află sub doliu și tristețe deplină după ce unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori de atletism din România, Constantin Miu Nourescu, a părăsit această lume la înaintata vârstă de 85 ani.

Nu în urmă cu mult timp, băiatul mult regretatului antrenor s-a decis să posteze un mesaj de-a dreptul emoționant pe un site de socializare. Constantin Nourescu este tatăl jurnalistului Andrei Nourescu.

”E cronometrul lui. A petrecut mai mult timp cu el, decât cu mine sau cu mama mea. A fost viața lui… Și i-a adus titluri si medalii olimpice și mondiale. A plecat cu el la piept, pentru că-i trebuie… Precis va antrena îngeri…”, a confesat Andrei Nourescu pe o platformă de socializare.

Ministerul Tineretului și Sportului au făcut anunțul cutremurător privind trecerea în neființă a regretatului printr-o postare scrisă pe Facebook.

”Ministrul Tineretului și Sportului și echipa MTS deplâng dispariția antrenorului emerit Constantin Micu Nourescu, unul dintre cei mai titrați și mai longevivi tehnicieni din atletismul românesc.   A lucrat vreme de un sfert de secol în clădirea noastră de pe Vasile Conta, care a fost ca a doua lui casă și a obținut în cariera sa de antrenor cele mai importante succese posibile în sport: medalia olimpică de aur și titlul de campion mondial. Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul declarat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Constantin Nourescu a pregătit lotul Tunisiei și a fost antrenorul lotului de atletism din România, reușind performanța de a aduce medalii importante ambelor țări. Unul dintre premiile obținute cu ajutorul său este și titlul de vicecampioană mondială al Violetei Beclea-Szekely.

 

 

Sursa: cancan.ro

You might also like