Ford colaborează cu 3M şi GE pentru a accelera producţia de ventilatoare medicale şi măşti

Compania americană Ford a anunţat că lucrează cu divizia de sănătate a General Electric (GE) şi cu firma 3M Co pentru a accelera producţia de ventilatoare pentru pacienţi şi de măşti de protecţie respiratorie pentru angajaţii din sănătate, pe fondul extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Duminică, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că producătorii auto Ford, General Motors (GM) şi Tesla au primit undă verde pentru producţia de ventilatoare şi alte echipamente medicale necesare în timpul epidemiei.

Ford şi GE Healthcare vor contribui la extinderea producţiei GE de ventilatoare medicale pentru pacienţii care au dificultăţi de respiraţie din cauza virusului, a anunţat Ford.

Separat, Ford a informat că va lucra cu 3M pentru majorarea capacităţii de producţie a măştilor de protecţie respiratorie pentru a face faţă cererii în creştere din partea angajaţilor din sănătate.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, GM, Ford şi alte companii au produs în fabricile lor de maşini echipamente militare şi arme, iar astfel Detroit a primit porecla de „Arsenalul democraţiei”.

Şi producătorul auto italo-american Fiat Chrysler (FCA) a confirmat că intenţionează să producă un milion de măşti faciale pe lună, pe cale le va distribui serviciilor de urgenţă din America de Nord care se luptă cu pandemia. Producţia de măşti face parte din eforturile FCA de a ajuta la majorarea producţiei…

Continuarea Aici

You might also like