Franţa cere test anti-COVID-19 pentru călătorii nevaccinaţi care revin din Spania şi Portugalia

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune,a declarat că, un test de cel puţin 24 de ore anti-COVID-19 li se va cere la frontierele franceze călătorilor nevaccinaţi care vin din Spania şi din Portugalia, două ţări care se confruntă cu un nou val epidemic, citat de AFP.

‘Celor nevaccinaţi, atunci când se întorc din Spania şi Portugalia, întrucât situaţia din aceste ţări este dificilă, li se va cere un test (pentru depistarea coronavirusului – n.r.) de cel puţin 24 de ore’, a precizat Clement Beaune, spunând că ‘măsura ar urma să intre în vigoare în acest weekend’.

Acesta a mai spus că, Franţa nu va impune carantină obligatorie pentru călătorii provenind din ţări europene.

Până acum, persoanelor care se întorceau din Spania şi Portugalia li se cerea la intrarea în Franţa un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte sau un test antigen de 48 de ore.

În prezent, cele două ţări, importante destinaţii turistice estivale, se confruntă de câteva săptămâni cu o recrudescenţă a epidemiei de coronavirus din cauza variantei Delta, mult mai contagioasă.

La data de 8 iulie, Clement Beaune le-a sugerat francezilor ‘să evite Spania şi Portugalia’ din cauza creşterii semnificative a cazurilor de COVID-19 în cele două ţări.

Astfel, mesajul său a fost ulterior nuanţat de ministrul de externe, Jean-Yves Le Drian, care le-a cerut pur şi simplu francezilor să se vaccineze înainte de a traversa Munţii…

Continuarea Aici

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.