Franţa – Fumătorii care vor să treacă la ţigaretele electronice ”nu trebuie să ezite” (Academia de Medicină)

Fumătorii care doresc să treacă la utilizarea ţigaretelor electronice „în locul tutunului, nu trebuie să ezite”, a precizat joi Academia Franceză de Medicină, subliniind că aceste dispozitive ”folositoare în procesul de renunţare la tutun” sunt supuse unor reglementări mai stricte în Franţa în comparaţie cu Statele Unite, potrivit AFP.

Instituţia franceză îşi exprimă îngrijorarea faţă de efectele negative pe care le-ar putea provoca ”criza de încredere” în ceea ce priveşte utilizarea ţigaretelor electronice (practică denumită ”vaping”) asociată cu o ”epidemie subită de afecţiuni pulmonare” în Statele Unite, precum şi raportul prudent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care consideră ţigaretele electronice ”incontestabil nocive”.

Potrivit unui sondaj BVA realizat pentru asociaţia Sovape, care promovează vaping-ul, trei francezi din cinci cred în prezent că utilizarea ţigaretelor electronice este cel puţin la fel de periculoasă precum fumatul, conform consensului ştiinţific pe această temă.

„Această criză de încredere ar putea cauza decesul a mii de fumători întrucât tutunul ucide jumătate dintre consumatorii frecvenţi”, precizează Academia într-un comunicat.

Trebuie precizat că în Franţa „ţigaretele electronice intră sub incidenţa unor norme de calitate şi de siguranţă, ceea ce nu se întâmplă în Statele Unite”, iar ”cauza principală” a epidemiei de afecţiuni pulmonare în Statele Unite…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.