Germania/homosexualitate – Guvernul doreşte să interzică „terapiile de conversie”

Guvernul german vrea să interzică pretinsele „terapii de conversie”, care vizează schimbarea orientării sexuale a homosexualilor, ai căror susţinători riscă până la un an de închisoare, potrivit unui proiect de lege prezentat miercuri, notează AFP.

Textul, care prevede pe lângă închisoare, amenzi de până la 30.000 de euro, trebuie să primească aprobarea Parlamentului înainte de o intrare în vigoare preconizată la jumătatea anului 2020.

„Homosexualitatea nu este o boală. Prin urmare, termenul de „terapie” este înşelător. Vrem să interzicem pe cât posibil aşa-numitele ‘terapii de conversie’. În cazul în care au fost efectuate, există adesea suferinţe fizice şi psihice severe”, a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

„Această pretinsă terapie te face bolnav şi este nesănătoasă. O interdicţie este, de asemenea, un semnal social important pentru toţi cei cărora le este dificil să-şi accepte homosexualitatea: eşti foarte bine aşa cum eşti „, a adăugat ministrul, el însuşi homosexual.

De asemenea, legislaţia germană va interzice orice promovare în spaţiul public şi privat al acestor tratamente restrictive.

Nu doar profesioniştii care oferă astfel de „terapii”, ci şi părinţii sau tutorii legali pot fi pedepsiţi pentru „încălcarea gravă a datoriei de îngrijire şi educare”.

În Germania, aceste pseudo-terapii, oferite în principal în cercurile religioase radicale, privesc circa 1.000 de persoane pe an,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.