Gradina cu Plante Sanatoase – Coltul de poveste

Daca vreti ca si iarna sa dati un strop de culoare gradinii voastre, atunci pe langa vita de vie salbatica care in aceasta perioada ne incanta cu irizatiile rosiatice ale frunzelor sale, imbracand frumos un gard sau o terasa, puteti opta pentru iasomia de iarna.

Aceasta minunata planta este o liana ale carei inflorescente galbene abunda in zilele cele mai geroase ale iernii. Iasomia de iarna poate fi procurata de pe situri-le de specialitate si este o planta minunata coloristic care infrunta cu curaj plina de viata gerurile naprasnice parca facand in ciuda atat iernii cat si celorlalte plante care motzaie asteptand lenese venirea primaverii.

Alaturi de imbinarea coloristica dintre cele doua, verdele crud al un brad este de neinlocuit. Coroana sa bogata de verde permanent ne aduce un contrast placut si plin de optimism in zilele mohorate de iarna.

Mandrul brad ne confera o imensa bucurie de sarbatori, cand, impodobit cu luminte, privind maret catre cer, ne creeaza  atmosfera de basm a copilariei introducandu-ne in atmosfera sarbatorilor de iarna. Acesta, pe langa imaginea si coloritul sau, ne daruieste si deosebitele sale conuri.

Conurile de brad sunt foarte frumoase în mediul lor natural, dar pot fi foarte aspectuoase și dacă le folosim pentru realizarea unor aranjamente florale sau decorațiuni pentru Crăciun. Iar cand iarna-si cerne stelutele jucause, peste acest minunat colt de poveste din gradina casei tale,bucuria tuturor nu poate fi decat completa.

Din articolele urmatoare Gradina cu Plante Sanatoase veti afla despre ingrijirea plantelor si cu substante ecologice.

You might also like