Gradina cu plante sanatoase!

Ne pregatim gradina pentru antimpul rece.

Considerat un anotimp simplu si minimalist, iarna este de fapt un anotimp foarte complex daca analizam cu atentie cat de multa energie se consuma sub covorul ei pentru ca natura sa ramana vie si sa-si poata relua ciclul odata cu primul semn de primavara dat de aparitia razelor de soare calde care poposesc mai mult peste pamantul reavan.

Pentru ca frumusetile plantelor din natura sa ne incante si sa ne bucure si peste an, iar aici facem referire la plantele perene, omul trebuie sa-si aduca contributia ingrijindu-le cu atentie si protejandu-le de inghet mai ales pe acelea mai sensibile.

Astfel, anul urmator, vom putea admira florile somptuoase, delicate, parfumate sau coloritul frunzelor sanatoase. Desi pare ca gradina hiberneaza, vegetatia lupta continuu pentru supravietuire. In perioada toamnei tarzii este recomandata curatarea trandafirilor in felul acesta eliminadu-le bolile si dandu-le putere prin reducerea tijelor intrucat iarna nu se mai bucura de fotosinteza care ii dezvolta,nemaiavand frunze la fel ca in anotimpul cald.

Orice lucrare efectuata la trandafiri in gradinaritul de toamna incepe prin curatarea si eliminarea frunzelor uscate lasand insa pe tija florile ofilite deoarece acestea vor proteja de inghet noii muguri. Bulbii de dalie, begonia sau gladiole se vor scoate si se vor depozita intr-un loc uscat, intunecat, pe cat posibil cu temperatura constanta dar nu mai scazuta de 10 grade.

In jurul arbustilor si arborilor coniferi trebuie imprastiat nisip si pietris pentru a le  aduce un surplus de hrana.Nu astepta inghetul pentru a-ti taia cateva ramurele de laur presarate cu micutele fructe pentru a te bucura de cateva decoratiuni caci se apropie cu pasi grabiti Craciunul!

Din articolele urmatoare Gradina cu plante sanatoase veti afla despre ingrijirea plantelor cu substante ecologice.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.