Greșeli de frumusețe pe care nu trebuie să le faci vara

Temperaturile cresc pe zi ce trece și umiditatea ne stresează părul și tenul. Din acest motiv ar trebui să faci câteva schimbări în ritualul tău de înfrumusețare.

Totuși, dacă începi să ai o rutină de frumusețe ce se potrivește cu vremea călduroasă de care avem parte, ai putea scăpa de multe probleme, cum ar fi ca tenul gras să ți se transforme într-o mască, poate prea mult iluminator aplicat pe față sau arsuri de soare.

Toate încercăm la un moment dat să combatem orice semn de ten gras și extrem de greșit este să aplici strat după strat de pudră translucidă. Deoarece vara chipul tuturor arată mult mai luminos datorită căldurii ce crește nivelul de sebum, poți să nu dorești să ieși din casă fără renumita pudră pe care să o aplici din oră în oră pentru a menține efectul mat al feței.

Rezultatul nu poate să fie unul bun, căci la sfârșitul zilei poți să ai parte de un ten cu aspect cărămiziu și pudra poate forma linii inestetice. În acele zile călduroase, ai putea să uiți de acest ajutor al tău și să te bucuri de frumusețea naturală a tenului, arată mai luminos, sănătos și nici nu mai ai nevoie de iluminator. Poți să alegi o combinație între primer și o cremă hidratantă și clar nu vei avea probleme cu machiajul.

Niciodată nu trebuie să uiți de importanța produselor cu SPF. Desigur, ar trebui să le folosești în fiecare zi, dar totuși ai putea să nu uiți de ele imediat cum căldura apare. Specialiștii recomandă produsele cu protecție solară, spunând că acestea nu dau niciodată greș. Nu numai că te poți alege cu arsuri solare dacă nu le folosești, dar pielea ta poate începe să arăte semne de îmbătrânire prematură (pete pigmentare sau linii fine).

Din păcate, nu poți să te bazezi numai pe protecția solară din fondul tău de ten favorit. Caută creme care au cel puțin protecție SPF 30, așa te poți asigura că pielea ta nu suferă și tu te poți bucura de razele soarelui.

Bineînțeles, de obicei toate bem câte o ceașcă de cafea sau ceai înainte de primul pahar cu apă. Dar în timpul verii? Trebuie să te hidratezi cu cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru ca pielea ta să rămână în formă. Există totuși un mic secret ce te va ajuta să adaugi puțină hidratare atunci când nu ai timp să bei apă: un spray răcoritor pentru față! Are prorietăți extrem de benefice atunci când este mult prea cald afară, reușind să calmeze pielea, iar dacă alegi formula perfectă pentru tenul tău acest produs îți poate hrăni tenul cu vitamina C.

Dacă nici macăr nu avem vreun gând în a pune mai multe haine de noi, de ce să facem greșeala aceasta la machiaj? Pentru a-ți ajuta pielea să respire și să arăte cât mai sănătos, trebuie să optezi spre cât mai puține produse de machiaj pe care să le folosești. Cum tenul fiecăruia produce cât mai mult sebum în zilele de vară, după ce îți cureți tenul foarte bine dimineața ai putea să folosești un serum. Make-up artiștii sugerează ca, într-o zi normală, să folosești doar puțină cremă hidratantă pentru a adăuga un plus de strălucire în zonele lipsite de aceasta. De ce te-ai machia excesiv când oricum o să strălucești natural într-o oră sau două? Ai putea alege formula perfectă pentru zilele de vară: serum, primer, cremă hidratantă și protecție solară.

sursa elle.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.